SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Samimi ve Dürüst Olunmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:04
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” başlıklı panel düzenledi. 

Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım Künkül, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hulusi Arslan’ın oturum başkanlığını yaptığı panelde öğretim üyeleri Prof. Dr. Saffet Sancaklı, Doç. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu ve Doç. Dr. Abdurrahman Ateş konuştu.

Prof. Dr. Hulusi Arslan “İman ve Samimiyet” başlıklı konuşmasında imanın kelime olarak, doğrulamak, gönülden tasdik etmek, emniyet ve güvende olmak, boyun eğip kabul etmek manasına geldiğini belirterek, bu anlamada iman ile samimiyet arasında yakın bir ilişki olduğunu, zira her ikisinin de gönül ve kalp işi olduğunu ifade etti. Gönülden bağlandığımız inançların sağlam bir bilgi ve düşünce temeline dayanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hulusi Arslan, yanlış itikatlar üzerine de bağlılıkların oluşabilme riskine dikkat çekti. Dini ve ahlaki değerlerin hızla aşındığını belirten Prof. Dr. Hulusi Arslan bugün Hz. Muhammed (s.a.v.)’in getirdiği prensiplere insanlığın ihtiyacı olduğunu söyledi. Samimiyetin bir şeye, içtenlikle, gönülden, isteyerek ve karşılığını Allah’tan bekleyerek sırf güzel ve samimi duygularla yaklaşmak olduğunu belirten Prof. Dr. Arslan, din açısından Allah’a, peygamberine ve bütün insanlara karşı samimi, doğru ve dürüst olmanın önemine değindi.

İmanın duygusal boyutunu anlatan Doç. Dr. Abdurrahman Kasapoğlu, sevgi, ihlas, teslimiyet, doğruluk ve duyarlılık gibi imanın deruni boyutlarına temas ederek konuyu samimiyet açısından değerlendirdi.

Kur’an’a karşı samimiyet hakkında konuşan Doç. Dr. Abdurrahman Ateş ise Kur’an’a karşı samimiyet eksikliğini eleştirel bir açıdan değerlendirerek, Kur’an’ın anlaşılma ve yaşanma hedefinden saptırılarak belli mekân ve konular için lafzi olarak okunan bir kitap haline getirildiğini söyledi.

Hz. Peygamberin sözlerinden ve hayatından bahseden Prof. Dr. Saffet Sancaklı’da dinde samimi olmanın örneklerini sundu ve bu yönüyle kendimizi yeniden sorgulamamız gerektiğini belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kamilioğlu ve ekibinin din musikisi dinletisinde duygulu anların yaşandığı Kutlu doğum etkinliği, Kur’an-ı Kerim Meal Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız