SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Samimiysen Kürecik'i Kapat"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:38:52
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze konusunda samimi olmadığını öne sürerek, "Gazze konusunda bir şey yapmak istiyorsan Malatya Kürecik'teki radar istasyonunu kapat. Bunu yaparsan seni kutlayacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın, CHP'ye yönelttiği 'Hakkari'ye Türk bayrağı ile gidemezler' eleştirisine cevap verdi. Başbakan'ın, Hakkari'nin bu ülkenin toprağı olduğunu unuttuğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a çağrı yaparak, "Elimize bayrak alıp Uludere'ye gidelim. Gelemez. Cesaret edemez. Van'a 2 bin 400 korumayla gidiyor Bir Başbakan bir ile 2 bin 400 korumayla gidiyorsa dönüp kendini sorguluyor musun, vicdanını sorguluyor musun, ben bu ülkeyi ne hale getirmişim diyor musun? 'Hakkari'de o bayrağı sallayabiliyor musun' diyen bir Başbakan'ın önce yüzünün kızarması lazım. Kızarır mı, mümkün değil" şeklinde konuştu.

Dış politikada AKP'nin hep beraber 'sıfır sorun politikası' dediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, Irak'ın işgaline karşı çıkan Bülent Ecevit'in ülkesinin çıkarlarını savunan bir insan olduğunu vurguladı. Batının egemen güçlerinin enerji oyunlarına karşı çıkan Ecevit'in indirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'bunlar kolay' diyen AKP'nin iktidara getirildiğini öne sürdü. Bugün Irak'ın üçe bölündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Irak'a istikrarın bir türlü gelmediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Aynı oyun şimdi Suriye'de oynanıyor. Eğer siz bunu yaparsanız kendi ülkenize de ihanet etmiş olursunuz. Türkiye Ortadoğu'da yaşanan sorunlara çözüm üreten bir devlet algısı yaratmıştı. 'Bir sorun çıkarsa gider danışırız, Türkiye'nin arabuluculuğunu isteriz' denirdi. AKP iktidarı döneminde bunların hiçbiri yapılmadı. Irak'ta taraf oldular, Suriye'de taraf oldular, Filistin'de taraf oldular, Libya'da taraf oldular. Nerede taraf oldularsa orada hep yenildiler. Geldiğimiz nokta, herkese düşman bir Türkiye, herkesin düşman olduğu bir Türkiye" şeklinde konuştu.

Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İsrail'in çoluk çocuk demeden öldürdüğünü anlattı. İsrail'in kendi tarihinden ders alması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kendisine yapılan zulmün aynısını Gazze halkına çektirmek İsrail halkına yakışmıyor. En gelişmiş silahların Filistin halkı üzerinde denenmesini kabul etmek mümkün değil. Vahim bir hatadır, bunun düzeltilmesi lazım. Çoluk çocuğun katledildiği bir savaşı kim yaparsa yapsın kabul edemeyiz. Recep Tayyip Erdoğan dış politikada herkese ders veriyor. Gazze'de bir açmaza düştüler. Telefon etti, dersini aldı. Eğer çaresizlik üretiyorsanız, çözümün parçası değilseniz sizin itibarınız yoktur. Erdoğan Gazze konusunda bir şey yapmak istiyorsa Malatya Kürecik'teki füze kalkanını var. O konuda samimiysen Kürecik'i askıya alırsın. Onu yapmak için bir adamda önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olacak yürek lazım. Kürecik'i kapat seni kutlayacağım" değerlendirmesini yaptı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız