SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Samimiyseniz Ateşi Kesin"

0
Güncellendi - 2016-05-04 21:07:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep'te sivil ölümlerine neden olan saldırılarını kınayarak, "50 yıllık baskı ve zulümden sonra 5 senedir, vicdansız dünyanın gözü önünde yakılan, tarumar edilen bir Suriye var." dedi.

Polat, Ensar Vakfı Malatya Şubesi'nde bir araya gelen Ortak Değerler Platformu üyeleri adına yaptığı açıklamada, nisanın ortalarında Beşşar Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Halep'e yönelik saldırı başlattığını belirtti.

Bu saldırılarda sivillerin yaşamını yitirdiğini ifade eden Polat, "Bugüne kadar 100'den fazlası çocuk, bir o kadarı kadın 500'den fazla insan katledildi. 2 bin civarında sivil yaralandı ve bombardıman hala devam ediyor. 50 yıllık baskı ve zulümden sonra 5 yıldır, vicdansız dünyanın gözü önünde yakılan, tarumar edilen bir Suriye var." diye konuştu.

Rusya ve ABD tarafından sözde ateşkes ilan edildiğini ancak bombardımanların devam ettiğini kaydeden Polat, "Halep, Hama, Humus, Şam ve civarı olmak üzere Suriye'nin tamamında sürdürülen bombardımanda siviller katledildi. Yine aynı figürler barış ve ateşkes telaffuz ediyor. Kim, kime karşı ateşkes yapacak? Ateş edenler sizsiniz. Samimiyseniz ateşkesi kesin." ifadelerini kullandı.

Bu katliamlara sessiz kalanlar ile Esed rejimini destekleyen tüm tarafları şiddetle kınadıklarını dile getiren Polat, Müslümanlara, oynanan oyunlara karşı uyanık olmaları çağrısında bulundu.

20160504_2_16542168_9714950_Web

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız