SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şam'la İşbirliği!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile Suriye'nin Şam Üniversitesi arasında işbirliği yapılacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, 2 günlük Suriye gezisini tamamlayarak Malatya'ya döndü. Rektör Prof. Dr. Çelik, Şam Üniversitesi'ni ziyaret ettiğini belirterek, bu üniversite ile her türlü kültürel ve bilimsel konularda işbirliği protokolü için ön görüşme yaptıklarını söyledi.

Çelik, Şam Üniversitesi Rektörü'nün de Haziran ayı içinde Malatya'ya gelerek incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Ziyarete ilişkin İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan bülten de şöyle:

"Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cem Zorlu ve Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile birlikte Şam Üniversitesi Rektörlüğü’nün davetlisi olarak ikili temaslarda bulunmak üzere Şam Üniversitesi’ne bir ziyarette bulundu.

09-11 Mayıs 2009 tarihleri arasında Şam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wael Mualla’nın makamında gerçekleşti.

İnönü Üniversitesi ile Şam Üniversitesi’nin bilimsel işbirliği yapması temelinde düzenlenen görüşmeler sıcak bir ortamda geçti. İnönü Üniversitesi’nin son dönemde gerçekleştirdiği bilimsel atılımların bir ayağı olan görüşmede öğrenci değişiminden, bilimsel altyapı paylaşımına kadar birçok hususta görüşmeler yapıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wael Mualla, İnönü Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirecekleri ortak çalışmalardan memnuniyet duyacağını ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise Şam Üniversitesi Rektörünün kendilerine göstermiş oldukları sıcak ilgiden çok memnun olduklarını ve üniversitemizle gerek bilimsel gerekse daha değişik projelerde ortak çalışma isteğinin bizleri de memnun ettiğini belirtirken, Şam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wael Mualla’yı Malatya’ya davet ettiklerini söyledi.

Şam Üniversitesi Rektörlüğü ziyareti sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve heyeti Suriye Büyükelçimiz Halit Çelik’i de makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız