SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyon Kabak ve Hıyar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya bölgesinde geçen ay en fazla fiyat artışı sebzede kabakta, giyimde ve ayakkabıda meydana gelirken, en az fiyat artışı ise meyvede portakalda, eğlence ve kültür grubunda gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, makamında düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz kasım ayında bölgelerine bağlı illerdeki enflasyon oranlarını açıkladı.

Özcan, kasım ayında, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde en yüksek artışın yüzde 5.19 ile giyim ve ayakkabı grubunda, en yüksek düşüşün yüzde eksi 2.53 ile eğlence ve kültür grubunda görüldüğünü bildirdi. Özcan, bölgede, sebze ve meyvede en yüksek artış gösteren seçilmiş bazı maddeleri ise şöyle açıkladı:

"Yüzde 103.56 ile kabak, yüzde 77.32 ile salatalık, yüzde 22.29 ile kaban erkek için (yünlü), yüzde 19.50 ile palto, yüzde 17.59 ile kaban kadın için şeklindedir. En yüksek düşüş gösteren seçilmiş bazı maddeler ise, yüzde eksi 56.64 ile portakal, yüzde eksi 40.09 ile mandalina, yüzde eksi 23.57 ile futbol maçına giriş ücreti, yüzde eksi 11.73 ile yumurta, yüzde eksi 5.12 ile bilgisayar kurs ücreti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız