SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyon Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:30:49
Şampiyon Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda finalde Fransız rakibini yenerek altın madalyanın sahibi olan milli karateci Burak Uygur, memleketi Malatya'da coşkulu bir şekilde karşılandı. 

İstanbul'da yaşayan ve karate sporunu burada yapan Uygur, memleketi Malatya'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Malatya Havalimanı'nda kendisini bekleyen minik karateciler, idareciler ve Malatyalılar tarafından çiçeklerle karşılanan Burak Uygur, duygu dolu anlar yaşadı.

Erkekler 67 kilogramda altın madalya kazanan Burak Uygur, "Bugünlere gelmemde emeği olan babama teşekkür ederim, kendisinin ellerinden öpüyorum, hakkını helal etsin. Tüm Malatyalılara, hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Zorlu maçlar yaptığını ifade eden Uygur, "Hiçbir maç kolay değildi çünkü Avrupa'nın en iyi 8'i oradaydı. En iyi 8 içerisinde elhamdülillah 20 yaşında şampiyon olmayı bildik. İnşallah bundan sonrada aynı şekilde ülkeme hizmet etmeye devam etmek istiyorum" diye konuştu.

Uygur, hedefinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın olduğunu kaydederek, "2020'de Tokyo'da yer alırsak, orada olimpiyat şampiyonu olarak ülkeme bir altın madalya daha kazandırmak istiyorum" ifadesini kullandı. 

Burak Uygur'un babası Zeki Uygur ise, "Yılladır bu başarılara imza atmak için çırpınıyorduk ama etrafımızda bir hemşerimizi görmüyorduk. Bugün hepsi şampiyonunu bağrına bastı. Çok mutluyum. Bir babanın yaşayacağı en büyük mutluluğu yaşıyorum. 35 senelik beklentimi yaşıyorum" dedi. 

Crystal Hall’de yapılan karate kumite disiplini müsabakalarında akşam seansında tatamiye çıkan Burak Uygur, yarı final maçında Azeri sporcu Niyazi Aliyev’i 4-1, finalde ise Fransız Steven da Costa ile 3-3 biten mücadeleyi hakem kararıyla kazanarak altın madalyanın sahibi olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız