SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyon Maydanoz!..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan, müdürlüğe bağlı Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bölgede fiyatı en çok artan maddeler maydanoz, domates, taze soğan ve sivribiber oldu.

Özcan'ın, konuya ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

"2007 yılı Ocak ayında Türkiye’de 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Genel Endeksi, bir önceki aya göre % 1,00 oranında değişim göstermiştir. Malatya İstatistikî Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) 2007 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre % 1,05 oranında değişim göstermiştir.

2007 yılı Ocak ayında Türkiye’de 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Genel Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı % 9,93; Malatya İstatistikî Bölgesinde ise bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı % 10,33 olarak gerçekleşmiştir.

2007 yılı Ocak ayında Türkiye’de 2003=100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Genel Endeksi on iki aylık ortalamalara göre değişim oranı % 9,76 ; Malatya İstatistikî Bölgesinde on iki aylık ortalamalara göre değişim oranı ise % 8,98 olarak gerçekleşmiştir.

2007 yılı Ocak ayında 2003 Temel Yıllı TÜFE’ de 26 İstatistikî Bölge içinde en yüksek artış % 3,32 ile Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt kapsayan bölgede gerçekleşmiştir. En düşük artış % 0,55 ile İzmir ilini kapsayan bölgede gerçekleşmiştir. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden oluşan bölgemiz % 1,05 değişim oranı ile 26 İstatistikî Bölge içinde en düşük artış gerçekleşen 7. İstatistikî Bölge olmuştur.

2003 Temel Yıllı TÜFE, Tüketim kalıpları itibariyle;
2007 yılı Ocak ayında Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde en yüksek artış % 5,37 ile Gıda ve Alkolsüz İçecekler, en yüksek düşüş % -7,94 ile Giyim ve Ayakkabı grubunda görülmektedir. Malatya İstatistikî Bölgemizde en yüksek artış gösteren seçilmiş bazı maddeler: % 77,45 ile Maydanoz, % 67,94 ile Domates, % 43,70 ile Taze soğan, % 42,34 ile Sivribiber, % 20,71 ile Futbol Maçına Giriş Ücreti şeklindedir. En yüksek düşüş gösteren seçilmiş bazı maddeler: % -16,34 ile Çocuk Kazak, % -14,03 ile Çocuk Kaban, % -12,73 ile Erkek Kazak, %-11,60 ile Kadın Mont, % -9,32 ile Manto ücretidir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız