SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şampiyon Yetiştiriyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Çıra, Türkiye'de Arap kökenli şampiyon yarış atları yetiştirdiklerini belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Temmuz'da kadro fazlası 42 adet yarış atını ihale ile satacaklarını belirten Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Çıra, "İşletmemizde safkan Arap atı yetiştiriciliğine, 100 baş kısrak ve 12 baş aygır ile devam edilmektedir. İşletmemizin yetiştirdiği atlardan yarış sahalarında koşan Dumanali, Arapali, Karsavuran, Eyvah, Alaz, Hastay, Devirhan, Ersoylu, Savatlı, Demirkır, Bükentay, Birader, Bakma 3, Haberbatur, Ağakaraca, Balık, Tamerhan, Tamerinoğlu, Sülo, Yaşarcık,
Herül, Pirkaraca, Veziroğlu, Saltukhan ve Zenginoğlu gibi daha bir çok şampiyon atı sayabiliriz" dedi.

Sattıkları yarış atlarının yarışlarda dereceye girmeleri halinde kazandığı primin bir kısmını işletmelerinin hesabına yetiştiricilik primi olarak geri döndüğüne dikkat çeken Ahmet Çıra, "2006-2007 yıllarında damızlıkta kullanılmaya başlanılan Pirkaraca, Sezginbey, Göktuluy, Karayağız, Özgünhan ve Komando aygırlarının taylarını bu yıldan itibaren elde etmeye başladık. Önümüzdeki yıllarda bu aygırlardan elde edilen tayların yarış sahalarında üstün performans göstereceklerine ve yüksek fiyatla
satılacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vücut güzelliği, asalet ve zarafet manasına gelen Seklavi atlarının meşhur olduğunu söyleyen Çıra, "Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz Baba Seklavi Günü ilgi gördü. İlk kez düzenlediğimiz bu şenliği her yıl tekrarlamayı planlıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız