SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyona Hazırlıkları Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:38:01
Şampiyona Hazırlıkları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Takımı, 12 Aralık tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Büyükler Güreş Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. 

Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi’nde haftanın 6 günü çift antrenmanla çalışmalarını sürdüren Malatyalı Güreşçiler, Türkiye Şampiyonası’ndan iyi bir dereceyle dönmeyi hedefliyor. Şampiyonaya iddialı hazırlanan sporcular, yönetimden kendilerine malzeme desteğinde bulunmasını bekliyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Antrenörü Hasan Özdemir, Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Takımı olarak Türkiye Şampiyonaları’nda bugüne kadar iyi dereceler aldıklarını belirterek, başarılı sonuçlara bir yenisini daha eklemek istediklerini söyledi.

Özdemir, kulüp olarak milli takıma birçok sporcu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları anlattı: “1999 yılında kurulan Esenlik Malatya Belediyespor güreş takımı bünyesinde birçok başarılı sporcu yetiştirip, milli takıma sporcular kazandırarak bugünlere gelmiştir. Bünyemizde 24 milli sporcumuz bulunuyor ve 14 milli sporcumuz İnönü Üniversitesi’nde eğitim görüyor. 60 lisanslı sporcumuz ile haftanın 6 günü çalışmalarımızı yoğun tempoda sürdürüyoruz. Türkiye Güreş Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler Güreş Şampiyonasına katılacağız. Şampiyona hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İnşallah geçmiş senelerde ede ettiğimiz derecelere bir yenisi daha ekleriz. Bu anlamda bize her zaman destek veren Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz.”

Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Takım Kaptanı Ali Burak Toy ise, takım olarak büyük bir fedakarlık örneği göstererek yoğun tempoda çalıştıklarını kaydederek, takım olarak malzeme ihtiyaçlarının olduğunu ve bu konuda kulüp yönetiminden destek beklediklerini dile getirdi.

Toy, Türkiye Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, “Şampiyona hazırlıklarımız güzel geçiyor. Arkadaşlarımızla birlikte şampiyona hazırlıkları çerçevesinde büyük bir fedakarlık örneği sergiliyoruz. Bundan önce Malatya’nın ismini Türkiye genelinde birçok defa duyurduk. 12 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan Ankara’da Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda iyi dereceler elde ederek, Malatya’nın adını en güzel şekilde duyurmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Takım olarak eksiklerinin giderilmesini beklediklerini de sözlerine ekleyen Toy, “Hiçbir kulüpte de tam olmadığı gibi bizimde eksiklerimiz var. Yönetimin güreş sporuna olan ilgisizliği devam ediyor. Yaklaşık 5 yıldır şikayetlerimizi her türlü dile getiriyoruz. Üzerimizdeki elbiseler bile İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un elbiseleri. Malzeme konusunda isteklerimiz var. Hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte fedakarca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bununda haklı gururunu almak istiyoruz. Arkadaşlarımız temsil ettiği Malatya Belediyespor’un otobüslerine halen para vererek biniyor. Bunun yanında hiçbir şekilde de malzeme desteği almıyoruz. Umarım Malatya’nın hak ettiği değeri Malatya kendisine verecektir” şeklinde konuştu.

Malatya Güreşçiler Derneği Başkanlığı görevini yürüten eski milli güreşçi Dursun Ateş ise, şampiyona hazırlıklarını sürdüren sporculara destek veriyor. Antrenmanlarda sporcuları yalnız bırakmayan Ateş, Malatya’dan şampiyonların çıkmasını arzu ediyor.

Malatya’nın genç nüfus olarak iyi bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken eski milli güreşçi, “Malatya’da genç potansiyel oldukça fazla ve bu anlamda da güreş sporunda iyi bir takımımız var. 15 sporcumuz milli takım düzeyinde olan sporculardan oluşuyor. 12 Aralık’ta Ankara’da Büyükler Türkiye Şampiyonası var. Sporcularımız şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor. Şampiyonada hem serbestte hem de grekoromende sporcularımızdan iyi dereceler bekliyoruz. Üniversite’de okuyan genç ve yetenekli sporcularımız var. Sporcularımız, Esenlik Malatya Belediyespor adına müsabakalara katılıyor ancak maaşları yoktur. Sadece malzeme ve gıda desteği alıyorlar. Malatya’da 6 tane güreş antrenörümüz hizmet veriyor. Malatya, güreş sporunda potansiyeli yüksek olan bir il. Genç güreşçiler ortalamasına baktığımızda Türkiye’de genç ortalaması yüksek olan bir konumdayız. Umut ediyoruz ki Malatya’da şampiyonlar yetişsin. Tabi bu da ancak destekle mümkün olabiliyor. Bu desteği maalesef henüz göremedik” dedi.

Ateş, dernek olarak en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarının da altını çizerek, “Malatya Güreşçiler Derneğini kurduk. Dernek olarak henüz icraatlara başlamadık. Pek yakında inşallah güreş sporu adına çalışmalarımız olacak. Malatya’da güreş sporunu şaşalı günlerine tekrar getirmeye çalışacağız. Bu anlamda hocalarımız ve genç sporcularımızın gayretli çalışmaları bize güç veriyor” ifadelerini kullandı.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü Mehmet Güzel de, Malatya’da güreş sporun iyi bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek, verilecek desteklerle birlikte Malatya güreşinin daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

Güzel, “Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Malatya’da güreş sporunun altyapısını ve potansiyelini artırmak için Malatya’da güreş antrenörü 6 arkadaşımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de bizlere ellerinden gelen her türlü desteği veriyor” diye konuştu.

Güreş sporuna gerekli desteğin verilmesi halinde branşın iyi bir ivme kazanacağına dikkat çeken Güzel, “En büyük sıkıntımız yetiştirdiğimiz sporcuları Malatya’da bir kulüp bünyesinde toplayamamamız. Malatya Belediye Başkanımız, Esenlik Malatya Belediyespor olarak desteklerini veriyorlar ama bu yeterli olmuyor. Güreş takımı daha fazla ilgi istiyor. Malatya artık büyük şehir. Bu anlamda Malatya her şeyde maka olmaya başladı. Dolayısıyla güreş sporunun da bir ivme kazanması gerektiğini düşünüyoruz. Umuyoruz ki Esenlik Malatya Belediyespor kulübü güreşçilere sahip çıkar ve gerekli destekleri verirler” şeklinde konuştu.

Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Selahattin Toy ise, “Arkadaşlarımızla birlikte şampiyona hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gittiğimiz şampiyonalarda bizlere “Battalgazi’nin Torunları” diyorlar. Bizde bu unvana layık olabilmek için gece-gündüz demeden ve de genellikle çift antrenmanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız