SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyona Hazırlıkları

A- A+ PAYLAŞ
 
Çim Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nın Malatya'da yapılacak olması nedeniyle, şampiyonanın yapılacağı salonda çalışmalar sürüyor. 
 
Gelecek yıl Şubat ayında yapılacak olan şampiyonaya yedi ülkeden takımlar katılacak. Malatya takımı Anadolu Ateşi'nin de katılacağı şampiyonaya, İrlanda'dan Three Rock Rovers, Sırbistan'dan HK Spartak EV, Finlandiya'dan ABC Team, Bulgaristan'dan RHC Locomotiv 1929, Norveç'ten Sagene ve Litvanya'dan Sirvintos Inta-Baltic takımları katılacak. 
 
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, şampiyona için yapılan salonda inceleme yaptı.  İlyas Mahallesi'nde yapılan salonun Malatya'ya büyük kazanımlar sağlayacağını ifade eden Fındıklı, şöyle dedi ; 
 
"Malatya, spor salonu açısından fakirdi. Atatürk Spor Salonumuz ile Turgut Özal döneminde yapılan Yeşiltepe Spor Salonumuz dışında başka bir salonumuz yoktu. Malatya'nın da bu yetersizliklere rağmen salon sporlarında da ne kadar başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Milli takıma birçok sporcu gönderiyoruz. Bu sporcularımız antrenman ve müsabaka yapacak yer açısından sıkıntı yaşıyordu. Bu konuyu Sayın Valimiz Ulvi Saran ile paylaştık. Sayın Valimizde bize hak verdi. Bir kampanya çerçevesinde şehrin muhtelif yerlerine 4 tane spor salonu yapma girişimlerine başladık ve çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Bu spor salonlarını planlarken, yalnızca spor aktivitelerini değil, gençlik faaliyetlerini de yürütebilecek bir şekilde oluşturduk. Ona göre bir konsept hazırladık. Spor alanımızın dışında, salon içerisinde 70 metre karelik gençlik faaliyet ve aktivitelerinin yürütüleceği alanlar elde ettik. Salonumuz semt salonu hüviyetinde başladı ama uluslararası müsabakaların oynanacağı alan ölçülerine sahip oldu. Anadolu Ateşi Çim Hokeyi takımımız Türkiye genlinde büyük başarılara imza attı. Bu takımımız Türkiye şampiyon oldu. Bu çocuklarımız, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasına katılmak için yurt dışına gideceklerdi. Ama bazı sorunları var. Müsabakalara gidiş gelişler büyük bir maddi külfet oluşturuyor. Aklımıza bir fikir geldi. Müsabakaları Malatya'ya vermezler mi? Diye düşündük. Böylelikle "sporcularımız yurt dışına gitmez, Avrupa buraya gelir" düşüncesiyle hareket ettik. Biz müracaat ettik. Federasyon başkanımız Sayın Sadık Karakan da buna ön ayak oldu. Kendisi de bu tesisimizi gördü. Avrupa'ya salonumuz hakkında gerekli bilgileri verdik. Çok beğendiler. Ve müsabakaları Malatya'ya ön gördüler. 17-19 Şubat tarihlerinde Çim Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası Malatya'da yapılacak. Bu salon müsabakalara yetiştirilecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız