SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyonası Öncesi Hacamat

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:28
Şampiyonası Öncesi Hacamat
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Anadolu Ateşi Gençlik ve Spor Kulübü Minik Hokeycileri Amasya’da yapılacak olan 14 yaş altı Türkiye Şampiyonası öncesi hacamat oldu.

Kulüp Başkanı ve Antrenörü olan Savaş Yılmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu yıl içerisinde 18 yaş altı Türkiye şampiyonası öncesi sporcularıma kuru hacamat yapmıştım. Türkiye Şampiyonası’nda kuru hacamatın performanslarına etkisini fazlasıyla gördük ve başarılı sonuçlar aldık. Bu kez minik sporcularımıza güzel ve yoğun bir hazırlık dönemi sonrasında kuru ve yaş hacamat yaparak çalışmalarımızı tamamladık ve maç zamanını bekliyoruz” dedi.

Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu minik takımım 2012 yılında 12 yaş altında Türkiye Şampiyonu olmuştu. Amacımız 2013 yılında da 14 yaş altında Türkiye şampiyonu olmak bunun için de gereken çalışmalarımızı yaptık. Sporcularım aileleri ile görüşerek hacamatın onlara faydalı olacağını anlattım ve onlarda rıza gösterdiler. Ben de kuru ve yaş hacamatı sporcularıma uyguladım.

Hacamatın kuru olanın yorgunluk, halsizlik ve ağrı kesici özelliğinin olduğunu genel olarak toplumumuz bilmektedir. Ama yaş hacamat dediğimiz pis kanın dışarıya atılması ile yapılan hacamatın insan sağlığına faydalarını toplumumuz fazla bilmemekte bundan dolayı da biraz çekingenlik yaşıyorlar yaptırırken. Genel olarak yaptıran kimseler faydasını kısa zamanda gördüğü için yakın çevresindekileri de yaptırması için yönlendiriyorlar. Yaş hacamatın çocuklar üzerindeki faydalarını araştırırken konu ile ilgili olarak İran Kermaşah Üniversitesi’nde 4 bin denekten 3 bin çocuğa yapılmış hacamattan yola çıkan araştırmalar şu sonuçları ortaya koymuştur; diğer bin çocuk hacamat yapılmamış aradaki fark şöyle gözlemlenmiştir.

Hacamat yaptırdıktan sonra çocuklar çok daha az soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyon hastalıklarına yakalanıyor ve bağışıklık sistemleri güçleniyor. Bu yetişkinler içinde geçerlidir. Huysuzluk, hareket bozuklukları, asabiyet, agresif ve ters hareketleri en aza inmektedir. Hızlı büyüme, boy ve kilo artışı çocuklarda görülmektedir. Yemeğe karşı iştahları artar. Çocuklarda ve ergenlerde konsantrasyonları artırıp, öğrenmeleri, zekâları ve hafızaları güçlenir. Ergenlikte cinsel yönden buluğa erme buhranını daha müteadil kılar ve sakin bir şekilde seyretmesini sağlar. Daha güzel ve mutlu bir yüz, cilt ve saç kazandırır. En önemlisi ailelerin sürekli şikayet ettiği ne verirsen beğenmeme veya huysuzluk diye tabir edilen sürekli mutsuz çocuklarda çok tesirlidir. Kafadan ve kulak arkasından hacamat olan çocuklarda yaşıtlarına göre derse olan ilgileri ve öğrenme hızında çok artış gözlenmiştir. Hacamatın çocuklar üzerindeki bu etkilerini öğrenci velilerime anlatınca onlarda bu konuda bizleri desteklediler ve öğrencilerimize hacamat yaptık inşallah faydalı olacağını düşünüyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız