SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyonaya Özgecan'lı Açılış

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:48:33
Şampiyonaya Özgecan'lı Açılış
A- A+ PAYLAŞ

Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonasına, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan damga vurdu.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından gerçekleştirilen  Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası, Battalgazi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Malatya'da 3 gün sürecek olan şampiyonaya, 54 şehirden 800'e yakın sporcu katıldı. Şampiyonanın açılış törenine sporcular ellerinde, Özgecan Aslan'ın resminin olduğu "İçimiz yanıyor, 'Özge' canımız yanıyor. Cennetin En Güzel Köşesi Senin olsun" pankartlarıyla çıktı. 

Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, güreşin Türk spor geleneğinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Kamçı, güreş sporunun Türklerde siyasi, askeri, dini, sosyal ve kültürel birçok fonksiyonların yerine getirilmesinde önemli faaliyetlerden olduğunu ifade ederek, "Ata sporumuz güreş, şuan ülkemizin dört bir yanından gelerek Battalgazi'de tek vücut olmanızı sağladığı gibi sosyal bütünleşmeye de büyük katkılar sunmuştur" dedi. 

Şampiyonaya katılan genç güreşçilere de seslenen Kamçı, "İnanıyorum ki sizler atalarımızdan miras kalan güç, azim ve kararlılıkla ata sporumuz güreşe uzun yıllar hizmet edeceksiniz. Ay yıldızlı al bayrağımızı daima yükseklerde tutacak, İstiklal Marşımızı dünyanın dört bir yanında gururla söyleyecek ve söyleteceksiniz" diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, yüzlerce sporcunu Battalgazi'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gürkan, "Biz, 'Battalgazi'de Türkiye Şampiyonası yapılacak' deseydik. belki kimse inanmazdı. Ama bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Sporcuların ellerindeki "İçimiz yanıyor, 'Özge' canımız yanıyor. Cennetin En Güzel Köşesi Senin olsun" resmine de değinen Gürkan, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hele de kadın ve kızlarımıza yapılan bu tür vahşi cinayetleri lanetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da, şampiyonaya katılan sporculara başarılar dileyerek, "Sonuç ne olursa olsun, kazanan Türk sporu olsun" dedi.

Açılış töreninin ardından şampiyona başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız