SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyonlar Başarıyı Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:41:55
Şampiyonlar Başarıyı Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Ünlü sporcular Halil Mutlu ve Şeref Eroğlu, Malatya’da söyleşi programında sporda başarının sırrını anlattılar. 

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Milli Halterci Halil Mutlu ile Avrupa, dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi Milli Güreşçi Şeref Eroğlu, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde söyleşiye katıldı.

"BİZİM GİBİ İNSANLAR ÖRNEK OLMAK ZORUNLULUĞU VARDIR"

Söyleşide konuşan dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi Milli Güreşçi Şeref Eroğlu, kendisinin Kahramanmaraş doğumlu olduğunu hatırlatıp, Malatya İnönü Üniversitesi’nde de bir süre öğrencilik yaptığını bildirdi. Eroğlu, “Spor yapmak kolay iş değildir. Bunun sakatlanması var. Başarılı olmanız var. Ülkenizi ve ilinizi temsil etmeniz var. Türkiye olarak iki şeyi çok iyi yaparız, biri siyaset, diğeri spordur. Televizyonda izlerken kesinlikle bir yorumunuz olur. Bizim gibi insanlar, mindere çıktığınızda, hele de milli forma ile başka ülkelerde yarışıyorsanız, sorumluluğunuz daha da artar. Bir insan bir çocuğunun sorumluluğunu alamazken, bizim gibi insanlar 76 milyonun sorumluluğunu yüklenmiş oluyorsunuz. O psikoloji konusunda bir empati yapın. Televizyonlarda canlı yayında tüm Türkiye sizi izliyor. Bunları göz önünde bulundurup yarışıyorsunuz. Bizim gibi insanlar örnek olmak zorunluluğu vardır. Bu toprak üzerinde yaşıyorsak, hepimizin ülkemiz için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz ise Güreşçi olarak, ülkemiz için en iyisini yapmaya çalıştık" dedi.

"YETERLİ SPOR TESİSLERİMİZ YOK"

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Milli Halterci Halil Mutlu da, Bulgaristan doğumlu olduğunu hatırlatıp, hayatından örnekler sundu. Mutlu, “Sizlere spor yapın veya yapmayın demiyorum. Spor yapın dersem, nerede spor yapacağım dediğiniz zaman, o zaman cevap veremem. Maalesef bu konuda devletimizin çok eksikleri var. Yeterli spor tesislerimiz yoktur” şeklinde konuştu.

Gençlere zorluklardan yılmamalarını öneren Halil Mutlu, zorluklardan kendisinin hiçbir zaman yılmadığını ve çok çalışarak başarıları elde ettiğini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Prof.Dr. Davut Özbağ ise, “Rüştünü ispat etmiş ünlü sporcuları davet ederek, üniversitemiz öğrencileri ve spor camiası ile bir araya getirip, ülkemiz ve dünya sporuna bakış açılarını öğrenmek istedik. Gençlerimize, başarılı olmaları konusunda tavsiyelerini almak için davet ettik” dedi.

Oturum başkanlığını Hülya Bingöl’ün yaptığı söyleşiye, Güreş Federasyonu Malatya İl temsilcisi Hasan Aslan ile Halter Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Ferhat Polat da katıldı. 

Programda Müzik bölümü öğrencileri mini konser de sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız