SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şampiyonluğu Kaybetmedik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:30:18
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, ligin sonuna kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, "Pendikspor maçını kazansaydık büyük bir avantaj yakalayacaktık. Kaybettik fakat şampiyonluğu kaybetmedik" dedi.

TFF Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, "Pendikspor karşısında ilk maçımızda yaşanan olaylar nedeniyle, bu maç çok önemseniyordu. Bizde taraftarımıza galibiyet hediye etmek istedik. Yaptığımız hamleler maçı kazanmaya yönelikti. Skoru korumaya yönelik değildi. Uzatmada yediğimiz golle mağlup olduk. Bu grupta ilk defa mağlup olmuyoruz. Puan kayıpları olacaktır. Zirvede de olacaktır. Bir avantajımız vardı, onu azalttık. Ligin son dört haftasına girerken lideriz. Diğer rakiplerimize göre fikstürümüz daha uygun. Mücadelemize devam edeceğiz. Futbolun içinde bunlar var. Futbolcularımız arasında tecrübeli oyuncularımız var. Tecrübesiz olanların sayısı daha az. Hep birlikte kenetlenip son dört maçımıza devam edeceğiz. Bizim rotamızda çok fazla bir değişme olmadı. Kazansaydık büyük bir avantaj yakalayacaktık. Kaybettik fakat şampiyonluğu kaybetmedik" şeklinde konuştu.

"Bir pozisyon verdik, o da bize pahalıya patladı"

Uçar, Pendikspor'a bir pozisyon verdiklerini onunda kendilerine pahalıya mal olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Devre arası ve maçın bitiminde futbolcularıma söylediğim tek bir şey var; o da 'bu takımı siz buralara kadar getirip lider ettiniz. 5 puan geriden alıp takımı buraya getirdiniz ve yine siz başaracaksınız.' Sakin olamamaları normal hakikaten çok büyük bir baskı vardı. Stadyum tıklım tıklımdı. Futbolcular ömürlerinde böyle maçlar pek az oynarlar. Bu maçı da bir daha unutamazlar. Kazanmak için 3 puan için çıktık. Neticesinde başaramadık. Attığımız gol sayısı ve girdiğimiz gol sayısı yeterli değil. Sevindiren bir şeyde rakibe de fazla gol pozisyonu vermiyoruz. Maç ortadaydı. Bizde çok fazla pozisyon bulamadık. Onlarda çok fazla pozisyon bulamadı. Bir pozisyon verdik. O da bize pahalıya patladı."

"Telafi edilecek bir şey yoktur"

Ligde kalan 4 maçlarını kazanıp, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek istediklerini dile getiren Uçar, "Telafi edilecek bir şey yoktur. 1 puan önde ve lideriz. Bu takım 4 senedir Play-Off’tan dönmüş. Fakat bu takım ilk defa şampiyonluğa bu kadar çok yaklaştı. Sadece kararlı olup son 4 maçımızı kazanmamız gerek. Rakiplerimizde hepsini kazanacak durumda değil. Biz 4 maçımızı da kazanıp işimizi garantiye almak istiyoruz. Kazandıkta buralara kadar geldik. Az kaybeden şampiyon olur" şeklinde konuştu. 

"Hiçbir futbolu ile sorunum olmaz"

Tecrübeli teknik adam, takımda hiçbir oyuncu ile arasında sorun olmadığını savunarak, şunları kaydetti: "Takımdaki hiçbir oyuncu ile bir sorunum olamaz. Son zamanlarda Emre Toraman ile sıkıntılar var konusu çıkmış. Emre Toraman profesyonel bir oyuncu. Bize karşıda gayet profesyonelce davranıyor. Oyuna soktuğumuz maçlarda terinin son damlasına kadar savaşıyor. Bu hafta Koray’ın sakatlığından dolayı bir hamlemiz eksildi. Geri çekilmemek adına forvet alarak yaptık. Emre ile bir sıkıntımız yoktur. Kendisi sorun yaşatan bir oyuncuda değil."

Bir basın mensubunun Serkan Çalık’ın oyundan çıkışın erken olduğu yönündeki sorusuna Uçar, ‘Oyun içinde hamle yapmak için değişiklik yapmak zorunda olduğunu ve bu yönde de tercihini Serkan Çalık’tan yana kullandığını’ söyledi. Uçar, “Futbolcular genellikle çok farklı özellikleri var. Serkan genellikle çok kaybı yaşar. Sprinter özelliklere sahip bir oyuncu. Serkan Çalık oyunundan bir memnuniyet varsa bir sıkıntı var demektir. Devamlılıkta bazı sıkıntıları olan bir oyuncu. Oyunun gidişatı ile değişiklik yapmamız lazımdı. Bu tercihimiz Serkan’dan dolayı kullandık. Devre arası da futbolculara söyledim. Bir sıkıntısı, yorgunluğu, stresi ya da sakatlığı olan varsa söylesin. Bir haftada 3 maç oynuyorsunuz. Zorlu maçlardı. Kimse bir şey söylemedi. Bende oyun hamlemi ona göre yaptım. O çıkmasa Aydın ya da Emrah çıkacaktı” diye konuştu. 

"Zorlu bir maç olacak"

Tecrübeli teknik adam, Körfez İskenderun Spor ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını belirterek, "Genellikle bu grupta her maç zor oluyor. Zor bir ekip. Onlarda küme düşmeme mücadelesi veriyor. En azından Pendikspor maçının etkisinden kurtulmuş şekilde gideceğiz. Yenebileceğimiz bir takım. Diğer deplasmanlarda ki gibi sahaya çıkıp kazanmak için çıkacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız