SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şampiyonluğumuz Verilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:49
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Doğanyol İlçesi’ne devlet hastanesi yapılmasını istedi. 

Ağbaba TBMM Genel Kurulunda, Doğanyol İlçesi’nin Devlet Hastanesi sorununu gündeme getirdi. Ağbaba,Doğanyol İlçesindeki vatandaşların ‘doğum olursa ya çocuk ölüyor, ya da kadın’ diyerek ‘kışın doğum olmasın’ diye dua ettiklerini belirtti.

Ağbaba yaptığı konuşmada, “Hafta sonu Doğanyol ilçemizi ziyaret ettim. Doğanyol'daki insanlar diyorlar ki, "Kaymakamlık var, emniyet var, müftülük var, jandarma var, öğretmen evi var. Ama devlet hastanesi yok. Bizim köylerimiz Konurtay Köyü 35 kilometre, Gevheruşağı 35 kilometre. İlçemiz Malatya’ya 92 kilometre. Ulaşım çok zor, çocuğumuzun dişi ağrısa Malatya'ya gitmek zorundayız. Kışın dua ediyoruz çocuğumuz hasta olmasın, kışın dua ediyoruz doğum olmasın. Çünkü doğum olursa ya çocuk ölüyor ya kadın ölüyor. Bu nasıl bir ilçe, biz de bilemiyoruz. Bu nedenle ilçemiz sürekli göç veriyor. İstanbul'daki gurbetçilerimiz gelmiyor. Maalesef, bütün taleplerimize rağmen, her seçimde AKP'ye oy vermemize rağmen devlet hastanesi yapılmadı" diyorlar. Oy alanları da Allah'a havale ediyorlar” İfadelerini kullandı.

"2 YILDA TAMAMLANACAK.."

Öte yandan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtiğimiz hafta sonunda Kuluncak ve Hekimhan ilçesinde bazı inceleme ziyaretlerinde bulundu. 

Kuluncak ilçesinde Kaymakamlık tarafından İlçede yaptırılan kapalı halı sahada inceleme yapan Çalık, “Kuluncak ilçesinde gençlere yönelik hizmetlerin verilmesi çok güzel. Kapalı halı saha stadı toplam 270 bin TL’ye mal oldu” dedi.

Çalık, Kuluncak İlçe Emniyet Amirliği için yaptırılan hizmet binası ve lojmanlarda da inceleme yaparak, “Küçük bir alanda hizmet veriliyordu. Kuluncak ve Emniyetimiz daha güzellerine layık. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde de açılışını yapacağız” dedi.

Çalık, Hekimhan Devlet Hastanesi’nde inceleme yaparak yeni yapılmakta olan hastane binası hakkında bilgi verdi. Çalık, “Hekimhan’a çok güzel bir hastane yapılıyor. Yaklaşık 9.5 milyon TL maliyetli” dedi.

Hekimhan Devlet Hastanesi’nde şuanda 4 tane diyaliz ünitesinin bulunduğunu belirten Çalık, bölgedeki hastaların mağdur edilmediğini ifade etti.

Çalık, “Hekimhan Devlet Hastanesi’ni yaklaşık 1.5 yıl önce ziyaret etiğimizde, bölgeye yakışmadığını ve fiziki şartlarının düzeltilmesi gerektiğini gördük. Şuanda Hekimhan’a 1.5 kilometre uzaklıkta hastanemizin temeli atılmış vaziyette ve inşaatı devam ediyor. 30 yataklı 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane kavuşturuyoruz. 2 yıl sonra hastanemizi hep birlikte yapacağız” dedi.

"ŞAMPİYONUZ AMA.."

Bu arada Ağbaba, Bölgesel Amatör Lig 4. grupta averajla lider olmasına rağmen, ikinci sıradaki Payas Belediyespor'un şampiyon ilan edilmesini bir kez daha kınadı. Ağbaba, “44 Malatyaspor'un 70 puan, 56 averajı var; Payas Belediyespor'un 70 puan, 52 averajı var. Lideriz, şampiyonuz ama hakkımız verilmiyor. Hakkımızı vermeyenleri Malatyalılar adına burada kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda 44 Malatyaspor’la ilgili  bir değerlendirme yaparak, haksızlığı bir kez daha gündeme getirdi. Ağbaba yaptığı konuşmada “Sayın Başkan, ben, yüce Meclisin dikkatine bir şey sunmak istiyorum. Belki Türkiye'de yeni örneği var ama dünyada var mı bilemiyorum. Bizim, 44 Malatyaspor diye bir takımımız var, sarı kırmızılı. Bunlar yaz-kış demeden çalışarak, oynayarak, bileklerinin hakkıyla bu yıl şampiyon oldular, 70 puanla, lider oldular ama şampiyon ilan edilmiyorlar. Aynı puana sahip bir başka takımı, Payas Belediyespor'u lider ilan ettiler. Bunun hukukta da yeri yok, bunun sporda da yeri yok. Maalesef, 44 Malatyaspor büyük bir haksızlığa uğruyor. 70 puan ve averajı yüksek olmasına rağmen şampiyon ilan edilmiyor. Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu da bu konuda çok çaba göstermiyor. Bunu dikkatlerinize sunmak istedim. 44 Malatyaspor'un 70 puan, 56 averajı var; Payas Belediyespor'un 70 puan, 52 averajı var. Lideriz, şampiyonuz ama hakkımız verilmiyor. Hakkımızı vermeyenleri Malatyalılar adına burada kınıyorum.”ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız