SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şampiyonluk İstemeyenler Vardı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:01:58
'Şampiyonluk İstemeyenler Vardı'
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğunda attığı gollerle büyük katkı sağlayan Aydın Çetin, şampiyonlukta tecrübelerinin çok büyük katkısının olduğunu söyledi. 

Sezon başında sarı kırmızılı takımın büyük umutlarla aldığı, 16 golle hem takımını şampiyonluğa ulaştıran hem de gol krallığında zirvede yer alan tecrübeli futbolcu, Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğunu değerlendirdi.

Şampiyonluğu en fazla hak eden takım olduklarını ve mutlu sona ulaştıklarını ifade ederek, "Takımın Şampiyonluğunda sadece benim payım yoktur. Tüm takım arkadaşlarımın payı var. Özellikle takım kaptanları bu konuda çok büyük cefakarlık örneği gösterdi. Ben geçen sezon Alanyaspor’da, kaptanlık görevini yürüttüm. Kaptanlık görevi çok zor bir görev. O yüzden öncelikle takım kaptanlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Bu takımı bir arada tutmayı başardılar. Şampiyonluğun şifreleri inanmak, güvenmek, çalışmak, birlik ve beraberliktir” dedi. 

"Üzerimizdeki baskıya rağmen disiplini hiçbir zaman elden bırakmadık"

Çetin, Malatya'nın futbol şehri olduğunu ve şehrin yıllardır bir üst lig hayalini kurduğunu hatırlatarak, kendilerinden beklenen şampiyonluğu şehre getirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Tecrübeli golcü, üzerilerindeki baskıya rağmen hiçbir zaman disiplini elden bırakmadıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Şampiyonluk kolay gelmedi. Birlik ve beraberlik içinde geldi. İlk geldiğim gün Şampiyonluk havası vardı takımımızda. Bu ortamda çok zor bir yere geldiğimi de görmüştüm. Malatya gerçekten zor bir şehir. Çünkü Şampiyonluğa hasret bir şehir. Baskı altında oynamak, bana biraz zor geldi. Alanyaspor’da bu böyle değildi. Ama takım arkadaşlarım bu zorluğu üzerimden aldı. Takıma çabuk adapte olup, işimi yaptım."

"Şampiyonluğun zor olduğunu biliyorduk ama tecrübemizle istediğimiz elde ettik"

Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğunda tecrübelerinin önemli bir rol oynadığını ifade eden Çetin, yaşıyla ilgili söylenenleri hiçbir zaman kafasına takmadığını, işine baktığını söyledi.

Çetin, tecrübeleriyle bu noktaya geldiklerini belirterek, "Sezon başında transferin son gününde Emre Toraman transfer oldu. Ondan önce ben transfer oldum. Ben gelmeden beni arkadaşlar aradı. Aydın ağabey sakın gelme dedi. O kadar büyük baskı var ki. Yaşlısın zaten gündemden düşmezsin dediler. Ben her zaman söylüyorum. Benim için yaşlı futbolcu yoktur dur. Ya çalışmayan futbolcu vardır ya da kötü futbolcu vardır. Bu her zaman böyle devam edecek. Türkiye’de bu kavram var. Ama yurt dışında böyle bir şey yoktur. 38-40 yaşına kadar futbol oynayan futbolcular var. Bu bizim ülkemizde çok dile getiriliyor. Ben hiç sıkıntı yapmadım. Kendimi biliyorum çünkü. Benden daha büyük ağabeylerim var. Hala futbol oynuyorlar. Bu konuyu atmamız gerekiyor. Biz buraya kadar tecrübemiz ile geldik. Şampiyonluğun zor olduğunu biliyorduk ama tecrübemiz biz bu hale getirdi. Birlik ve beraberlik sağladık” şeklinde konuştu. 

"Eşlerimizin şampiyonlukta büyük emek ve destekleri var"

Şampiyonlukta en fazla payların eşlerine ait olduğunun altını çizen tecrübeli golcü, “Şampiyonlukta en büyük destekçilerimiz eşlerimizdi. Bizleri her saat her dakika kahrımızı çektiler. Dualarını eksik etmediler. Zamanı geldi. Bizi eleştirdiler. Evde huzursuzluk insanın özel hayatına yansır. Bizim eşlerimiz her gün diğer futbolcuların eşleriyle birlikteydiler. Aslında onlara özel primler verilmelidirler. Eşlerimiz Şampiyonluğun gizli kahramanlarıdır. Bu sezon emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonlukta herkesin büyük emekleri var” dedi.

"Cezalar bize güç verdi"

Çetin, geçen sezon çok sıkıntı çektiklerini ifade ederek, “Bu sezon sadece Federasyon değil Malatya içinden de Yeni Malatyaspor’un Şampiyon olmasını istemeyen adamlar vardı. Biz bunun farkındaydık. Kendi içimizdeki insanlarla uğraşmaktan diğer konulara gücümüz kalmadı. Kendi insanımızı kendi tarafımıza çekmeyi başardık. İnanmayanlar az çok dışarıda kaldı. Aldığımız cezalar bize daha çok güç verdi. Sezon içinde yaşayan tüm olaylar bizi bize daha sıkıca bağladı” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız