SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Samsun 'Futbol Şehitleri'ni Andı

0
Güncellendi - 2016-01-20 20:46:22
Samsun 'Futbol Şehitleri'ni Andı
A- A+ PAYLAŞ

Samsun’da, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken trafik kazasında hayatını kaybedenler kazanın 27. yılında anıldı.

Deplasmana giden Samsunspor kafilesinde yer alan ve trafik kazasında hayatını kaybederek Türk spor tarihine ''futbol şehitleri'' olarak geçen 5 kişi anıldı.

ANMA TÖRENİ YAPILDI

PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor, 1989 yılında meydana gelen trafik kazasında kaybettiği futbolcu, teknik direktör ve kulüp çalışanlarını andı. Mezarlıkta gerçekleşen anma programına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.  1989 yılında Malatyaspor deplasmanı için yola çıkan Samsunsporlu futbolcu ve kulüp çalışanları, kulübün otobüsü ile Havza’da trafik kazası geçirmişti. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. 27 yıl önce yaşanan olayın ardından bugün PTT 1. Lig’de mücadele eden Samsunspor, kazada hayatını kaybeden futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanlarını unutmadı.

4a4a7d8a-29cd-4dd8-bf8a-0c20564ca948Teknik Direktör Nuri Asan ve şoför Asım Özkan Samsun’da bulunan mezarları başında anılırken, futbolcu Muzaffer Badaloğlu Zonguldak’taki kabri başında, futbolcu Mete Adanır KKTC’deki kabri başında, Zoran Tomiç ise Yugoslavya’da bulunan mezarı başında sevenleri tarafından anıldı. Nuri Asan’ın Samsun Asri Mezarlık’ta bulunan kabri başında dualar okunurken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsunspor Başkanı İsmail Erkut Tutu, kulüp yöneticileri, futbolcular, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları ve taraftarlar düzenlenen törene katıldı.

Samsunpor’un kaza geçirdiği otobüste bulunan Samsunspor’un o dönemki Asbaşkanı Mustafa Mutlu, 20 Ocak 1989 tarihinde yaşanan kazayı anlattı.

"TÜM SPOR CAMİASINI DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Samsunspor’un kazası tüm spor camiasını derinden üzmüştür. Kazada hayatını kaybedenlerin Rabbim mekanlarını cennet etsin. Bunlar hiçbir zaman unutulmayacak. O günden bugüne görev yapmış, yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisinden çaycısına kadar herkes bugünü hatırlayacak. Onların anısını en iyi şekilde çalışarak, ter dökerek çaba sarf edecekler. Rabbimizin hepimize çizmiş olduğu bir kader var. Sevenlerimizin kaybı bizleri üzmüştür. Rabbim bu tip kazadan herkesi muhafaza etsin. Eminim ki, futbola gönül vermiş herkes bugün Fatiha gönderecektir. Bugün bütün Türkiye’den bu kardeşlerimize birer Fatiha istiyorum” dedi.

Mezarlıklardaki anma programının ardından Samsunsporlu yöneticiler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kızılay aracında kan verdiler.

FACİA NASIL OLDU?

b4fa987a-fbb2-4010-a4d3-249b13979c66Samsunspor ve Samsunspor taraftarları için 20 Ocak, çok şey ifade ediyor. 20 Ocak, Türk futbolu ve   Samsunspor için kara bir gün olarak tarihe geçti.

Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken trajik bir trafik kazası yaşandı. Saat 09.30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsünün 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü, şoförünü kaybetti.

Trafik kazasından dolayı Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edememiş, sezonun sonuna dek tüm maçlarda hükmen 3-0 mağlup sayılmıştır. Ancak federasyon tarafından sağlanan özel statü ile ligde bırakılmış, o sezon ligin "Onur Şampiyonu" ilan edilmiştir.

Trafik kazasından sonra Samsunspor, kırmızı beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına "siyah" rengini de ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız