SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Samsun'da 3. Malatya Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Samsun'da ikamet eden Malatyalılar, hasret gecesinde biraraya gelerek eğlendi. Geceyi organize eden Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar (fotoğraftaki), "Gurbette Malatya'yı anmak, Malatya hasretini dindirmek ve birlikteliğimizi ortaya koymak için bu geceyi düzenledik." dedi.

Samsun'da 3.'sü düzenlenen Malatyalılar Gecesi coşkulu geçti. Malatya kayısısının yendiği, türküsünün dinlendiği, halkoyunlarının sergilendiği gecede Samsun'daki Malatyalılar unutamayacakları bir gece yaşadı.

Samsun Yelken Kulübü'nde bir araya gelen Malatyalılar, gece boyu Malatya konuşup, Malatya hasretini dindirmeye çalıştı. Gecenin gerçekleşmesine öncülük eden Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, Malatya fanatiği olmadıklarını, gönül bağını; oluşan birliktelik sayesinde tescillemeye çalıştıklarını söyledi. Samsun'daki Malatyalılar gecesinin ilkini 2006'da gerçekleştirdiklerini belirten Soğukpınar, "İlk gecemize plaka numaramız gibi 44, ikincisinde 86 ve üçüncüsü olan bu gecede ise 146 Malatyalı'yı bir araya getirdik. Malatyalılık duygusu ayrı bir duygu. Uzakta bulunduğumuz için bu duyguyu tazelemek istedik. Bu duyguları genç nesile yaşatmak istiyoruz. Milliyetçilik değil, mekânsal deşarj yaşıyoruz." dedi.

Soğukpınar, Türkiye'nin 81 ilinde Malatyalı bulunduğunu, TUİK kayıtlarına göre; Malatya nüfusuna kayıtlı olup da başka ilde ikamet eden en az Malatyalı'nın Gümüşhane'de 78, en fazla İstanbul'da 312 bin kişi yaşadığını, Samsun'da ise bin 159 Malatyalı'nın ikamet ettiğini kaydetti.

Geceye katılan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ise; bu kadar Malatyalı'yı bir arada görmekten mutlu olduğunu, adeta kıpır kıpır olduğunu, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladığını söyledi.

Malatyalı ses sanatçılarının katılımıyla Malatya türkülerinin seslendirildiği gecede Malatyalılar doyasıya eğlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız