SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Samsun'da Hemşehri Buluşması

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:34:22
Samsun'da Hemşehri Buluşması
A- A+ PAYLAŞ

Samsun’da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin yönetimleri ile Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Büyük Hemşehri Buluşması” adında bir fuar düzenleyeceklerini söyledi. 

Acem Tekkesi'nde yapılan toplantıya İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Başkan Danışmanı Ahmet Seven, Etüd-Proje Müdürü Aydın İkiz, Kavak Dernekler Federasyonu'na (KADEF) bağlı dernekler Kars, Ardahan, Iğdır, Ladik, Asarcık, Artvin, Şavşatlılar, Gümüşhaneliler, Çarşambalılar, Vezirköprü, Sinop, Erzurumlular, Bayburt, Malatya, Artvinliler olmak üzere İlkadım'da faaliyet gösteren 30 derneğin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hemşehri derneklerinin toplumun sesi olduğunu belirten Başkan Necattin Demirtaş, Samsunluluk ruhuyla hareket edecek bir hareketin öncüsü olacaklarını söyledi. “Samsunluluk ruhunu ve heyecanını her kesime hissettireceğiz” diyen Başkan Necattin Demirtaş, "Her zaman derneklerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Aynı kültürel değerleri paylaşan derneklerimiz, sevgi, saygı, barış ve kardeşliği özendirmenin yanında hemşehri derneklerinin örf adet ve kültürlerini yansıtmalarına adına 13-16 Haziran arasında Sevgi Kafe’de ‘Büyük Hemşehri Buluşması’ adında bir fuar düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Demirtaş şöyle devam etti: “Hemşehri derneklerinin bağlı olduğu il ve ilçenin tarihi, turizmi, yöresel yemekleri, örf ve adetlerini tanıtan büyük bir hemşehri buluşması organize edeceğiz. Memleket tanıtımı ve hemşehri sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birliklerimizi, kendi geleneklerini yaşatabilecekleri sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. Samsun'da faaliyet gösteren Samsun için emek veren ve hizmet üretenleri bu fuarımızda buluşturarak kaynaştıracağız.”

Başkan Demirtaş, en büyük hayalinin hemşehri derneklerini bir çatı altında toplamak olduğunu sözlerine ekledi.

Birliktelik ve kaynaşma adına bir araya olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden hemşehri dernekleri yönetim kurul üyeleri, Başkan Demirtaş’a hemşehri derneklerini bir araya getirecek etkinliği düzenlemesinden dolayı teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız