SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Samsun'dan Maça Seyirci Gelmesin'

A- A+ PAYLAŞ

İl Spor Güvenlik Kurulu Mart ayı toplantısını Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında yaptı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya kurul üyeleri katılarak Malatya’da Mart ayında yapılacak olan profesyonel ve Amatör Spor karşılaşmalarına ilişkin alınması gereken güvenlik önlemlerini görüştü.

Toplantıda ilk olarak Pazar günü oynanacak olan Malatyaspor-Diyarbakırspor karşılaşmasında alınacak önlemler görüşüldü. Diyarbakırspor ile Malatyaspor takımları arasında daha önce oynanan karşılaşmalarda seyirciler arasında ferdi bir kaç olayın dışında olumsuzluk yaşanmadığı ancak gerekli önlemlerin yeterli düzeyde alınması kararlaştırıldı.

23 Mart 2008 günü Malatya’da oynanacak olan Malatya Belediyespor- Aksarayspor arasındaki karşılaşma içinde gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı.

SAMSUNSPOR SEYİRCİSİ GELMESİN
İl Spor Güvenlik Kurulu’nda 30 Mart 2008 tarihinde oynanacak olan Malatyaspor-Samsunspor karılaşması ağırlıklı olarak görüşüldü.

Kurul üyeleri her iki takım arasında oynanan son 3 karşılaşmada tribün olayları göz önüne alındığında bu karşılaşmaya misafir takım seyircisinin getirilmemesi kararı alındı. İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından bu konuda alınan tavsiye kararı Samsun yetkililerine gönderilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Malatyaspor Kulüp yönetimince de Samsunspor Kulüp yetkililerine İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı tavsiye kararının da iletilmesi benimsendi.

AMATÖR KARŞILAŞMALAR
İl Spor Güvenlik Kurulu’nda bu hafta sonunda Malatya’da oynanacak olan 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi karşılaşmaları da ele alındı.

Ligde son haftaya girilmesi, şampiyonluk ve kümede kalmayı ilgilendiren birçok karşılaşma olduğu özellikle Darende ve Doğanşehir’de oynanacak karşılaşmalar için güvenlik önlemlerinin artırılması kararı alındı.

Bu arada Kurul toplantısında 2 Mart 2008 tarihinde İnönü Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan Erzincan Milli Eğitim - Malatya Gençlik Spor Hentbol Deplasmanlı 1. Lig Müsabakasının güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle 20 dakika geç başlaması konusu da görüşüldü.

Kurula bilgi veren ilgililer bölgenin jandarma sorumluluğunda olması nedeniyle güvenlik önlemleri için jandarmaya bilgi verildiğini ancak iletişim sorunu nedeniyle güvenlik için görevli bulunmaması yüzünden müsabakanın temsilcisi tarafından müsabakanın başlatılmadığı, yapılan görüşmeler sonrasında 2 jandarma görevlisi ve Üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin gelmesiyle 20 dakika gecikmeli başladığı belirtildi.

Bu durumda ilgili birimler ile zamanında iletişim kurularak güvenlik önlemlerinin alınması ve bu tür sorunların yaşanmaması konusunda tavsiye kararı alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız