SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sana Ne Lan, Dedi!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:37:38
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tokatspor’un teknik direktörü Mehmet Şahan, “Bugün sahada hakkımızı gasp eden bir hakem vardı” dedi. 

Yeni Malatyaspor ile Malatya İnönü Stadı’nda oynadıkları karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Şahan, karşılaşmanın hakemlerini sert bir şekilde eleştirdi.

Şahan, hakem kararlarını sert bir dille eleştirerek, “İyi bir takımla oynadık. Yeni Malatyaspor’u kazandığı için kutluyorum. 2014 yılının Şubat ayında hala Türkiye’de böyle hakemler maç yönetiyorsa, bize isterse idam cezası versinler ama yetkililer gelip bu hakemleri görsünler. Ceza sahası içerisinde bize yapılan faulü, Yeni Malatyaspor’a penaltı olarak vermekle, bizi budamakla, Yeni Malatyaspor’un kazancına da gölge düşürüyorsa bu arkadaşımız elini vicdanına koyup, olayı kendi çapında değerlendirmelidir” diye konuştu.

Hakem hatalarının takımı olumsuz etkilediğini savunan Şahan, “Biz yıllarca top oynadık. 1980’li yıllarda bir ara büyük takımlarla maç oynarken, biz akın yaparken düdük hakemin elinde, büyük takımlar bize akın yaparken düdük ağzındaydı. Maalesef bugün 2014 yılının Şubat ayının 9’unda 80’li zihniyet burada geri dönmüştü. Yeni Malatyaspor’un kazancına dil uzatmıyoruz. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Ama bir takımın direnci ancak böyle kırılabilirdi” ifadelerini kullandı.

“BU KUL HAKKIDIR”

Şahan, emeklerinin gasp edildiğini ileri sürerek, şunları söyledi: 

“Tribünden atlayıp, yan hakeme vurulduktan sonra yan hakem 'bana vurmadılar' diyorsa, hakem penaltı verdikten sonra, futbolcularımız neden penaltı verildiğini sorduğunda, 'sana ne lan' diyorsa, yarın mahşer günü eğer bu takımın kendisine iğnenin ucu kadar hakkı geçmişse karşısında olacağız. Bu kul hakkıdır. Geçen hafta basından izlediğim kadarıyla, Yeni Malatyaspor’un yöneticisi de, hocası da Gümüşhanespor maçının hakeminden veryansın etti. Peki, kurban biz mi olmalıyız? 768 bin kilometrekarelik 76 milyon nüfuslu bir ülkede bir Cüneyt Çakır çıkarmışız. İkinci bir Cüneyt Çakır’ı çıkarmaya veya görmeye bizim ömrümüz yetmeyecek mi? Ben onu merak ediyorum. Niçin Malatya Gümüşhane’de doğransın? Ben neden Malatya’da doğranayım? Bu adalet mi? Hakem denen adam adil olacak insandır. Sahadaki her şeye hükmetmesi lazım. Verilen kararlara, futbolcuların sahadaki varlığına, bizlerle olan diyaloğuna dikkat etmelidir. Yoksa hakemlik çıkıp kabadayı gibi ona saldırmakla veya birkaç grup taraftarın baskısıyla, dönüp bir hakemin gırtlağını sıkmasa, orasının yorumunu kendileri bilir. Allah’a havale ediyorum. Çünkü sahada emeğimizi gasp eden bir adam vardı.”

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız