SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanal Atama!.

A- A+ PAYLAŞ
Sami Er’in Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne atanacak isim konusunda kamuoyu ve siyasi arenada tartışmalar devam ederken, kurumun resmi internet sitesinde halen genel sekreter vekili olarak görev yapan R. Murat Türksoy’un biyografisinin yayınlandığı bölümde, Türksoy için ‘08.08.2011 tarihinde Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandı’ ifadesinin yer aldığı görüldü.
 
Temmuz ayının son haftasında Vali Ulvi Saran’ın muvafakat vermesinin ardından Ağustos ayının ilk haftasında Malatya’dan ayrılan Sami Er’den sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni vekaleten genel sekreter yardımcısı R. Murat Türksoy yürütüyordu. 
 
Ancak, kurumun http://www.malatyailozelidaresi.gov.tr adresli resmi internet sitesinde ‘Genel Sekreter’ modülünde ‘Genel Sekreter V.’ başlıklı biyografi yazısında R. Murat Türksoy’un 8 Ağustos 2011 tarihinde Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atandığı ifadesine yer verildi ve halen bu görevini yürüttüğü belirtildi. 
 
Biyografi yazısının başlığında Türksoy’un ‘Genel Sekreter Vekili’ olduğu ‘Genel Sekreter V.’ ifadesi ile belirtilirken, ana yazıda, başlıkla çelişerek Türksoy’un genel sekreterlik görevine atandığı şeklinde gerçekte olmayan bir bilgiye yer verilmesi, bu pozisyona atanacak isim konusunda tartışma ve kulislerin yoğunlaştığı bir dönemde ilginç bulundu.
 
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne halen atanmış bir genel sekreter bulunmuyor. 
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 36. Maddesi gereğince Vali Ulvi Saran’ın teklifi ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in onayı ile atanacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız