SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanal Dolandırıcılara Darbe...

A- A+ PAYLAŞ
 
Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 5 ilde yapılan operasyonda, İstanbul merkezli kurdukları 110 internet sitesinden alış veriş yapan kişilerin kredi kartı bilgilerini elde edip, 840 bin TL dolandırıcılık yapan bir şebeke çökertildi. 
 
İnternet siteleri için yer sağlayan bir firmanın , kendi sunucularının kullanılarak dolandırıcılık amacıyla internet siteleri açıldığını anlaması üzerine durum İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na ihbar edildi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, Mayıs ayından itibaren bu siteleri incelemeye aldı. Yapılan takipte dolandırıcılık amacıyla kurulan 110 internet sitesi tespit edildi. 
 
840 BİN TL DOLANDIRDILAR
 
Takip sonucu, A.S. isimli kişinin liderlik ettiği ve 20 kişiden oluşan dolandırıcılık şebekesinin, bu sitelerden alış-veriş yapmak isteyen vatandaşların banka ve kredi kart bilgilerini ele geçirecek şekilde bir sistem hazırladığı belirlendi. Şuana kadar 872 vatandaşın banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği belirlenen şebekenin, bu yolla 840 bin TL'lik haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. 
 
11 ADRESE BASKIN
 
Uzun takipten sonra harekete geçen Jandarma , şebekeye ait İstanbul'da 6, Çorum'da 1, Kırıkkale'de 1, Malatya'da 2 ve Manisa'da 1 adres olmak üzere toplam 11 adres belirledi. Organize suç örgütü adına faaliyet gösteren 20 şüphelinin 11'inin daha önce yapılan operasyonla aynı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin anlaşılması üzerine, örgütün kalan 9 üyesinin yakalanması için jandarma ekipleri operasyon düzenledi.
 
SABAH OPERASYONU 
 
4 Ekim 2011 tarihinde belirlenen adreslere saat 06.30'dan itibaren eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma, suç örgütü üyesi 7 şüpheliyi yakaladı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 adet hard disk, 3 adet harici hard disk, 3 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet bilgisayar, 5 veri taşıma cihazı (usb. flash bellek), 1 adet parçalanmış cep telefonu, 1 adet mobil internet cihazı, 23 adet kargo makbuzu, 11 adet cep telefonu, 13 adet sim kart, 42 adet başka şahıslara ait kredi kartı ve 5 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildi. 
 
İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen S.K., Y.B., F.Y., S.A., F.C., U.Y. ve G.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız