SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanal Dolandırıcılıkta 2 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Başkalarına ait bilgilerle kredi kartı çıkartıp internet üzerinden alışveriş yaptıkları gerekçesiyle yakalanan 3 kişiden 2’si tutuklandı.

Polis, olayla ilgili olarak 29 yaşındaki G.A., 22 yaşındaki U.U.U. ve 35 yaşındaki İ.I. adlı şahısları yakalamıştı. “Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması, Bankaları Aracı Kullanarak Dolandırıcılık ve Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye verilen zanlılardan G.A. ve U.U.U.’nun tutuklandıkları bildirildi.

Polis raporunda olay şöyle anlatıldı:

“Adana C.Başsavcılığının 23.05.2007 tarihli soruşturma dosyasında müşteki olarak adı geçen T.Ö.’ye ait kredi kartı kullanılarak internet üzerinden 9 ayrı işyerinden alışveriş yapıldığı ve satın alınan malzemelerden 1 adedinin ilimizde Y.E. isimli şahsa teslim edileceği bildirilmesi üzerine, görevlilerimizce yapılan çalışma neticesi, kargo şirketinden koliyi teslim alan şüpheliler yakalanmış, şüphelilerden G.A.(Y.E.)’nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramada elde edilen, kargo şirketinden koliyi teslim aldığına dair imzalı makbuz, 1 adet kargodan teslim aldığı açılmamış koli, 1 adet sahte olduğu düşünülen Y.E. adına düzenlenmiş sürücü belgesi, farklı şahıslar adına düzenlenmiş; 11 adet nüfus cüzdanı ve fotokopileri, 4 adet banka kartı, 1 adet üniversite öğrenci kimlik belgesi, 1 adet sigortalı işe giriş belgesi, 1 adet boş işe giriş bildirgesi, 1 adet SSK. sağlık belgesi formu, 2 adet yetki belgesi fotokopisi, 1 adet şirket kaşesi, 3 adet üzerinde adres yazılı bulunan not kağıdı, 3 adet vesikalık fotoğraf, 1 adet dizüstü bilgisayar ile bilgisayara ait adaptörü, 1 adet Diamond, 1 adet Fly, 1 adet MSI ile 1 adet Princo CD. rom muhafaza altına alınmış olup, 28.05.2007 günü adli mercilere sevk edilen şüphelilerden İ.I. serbest bırakılmış, diğer şüpheliler ise tutuklanmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız