SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sanat Adası'na Düzenleme

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:06
'Sanat Adası'na Düzenleme
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Bankası yanında yaptırılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, burada 7 dönümün üzerinde bir yeşil alan oluşturuluyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Sanat Galerisi, Sanat Sokağı ve Gençlik Merkezi’nin yapıldığı, 7 ayrı sanatsal mekanın yer aldığı Sanat Adası’nda fiziki yapılar tamamlanırken, çevre düzenleme çalışmaları ise yoğun bir şekilde devam ediyor.

18 bin 200 m2’lik alanda yapılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında 7 bin 250 m2’lik yeşil alan oluşturulurken, geri kalan bölümlerde ise havuz ile doğal ve yapay taş kaplama alanlarının bulunduğu bildirildi.

Sanat ve kültürel etkinliklerin yanı sıra sanat adasında sosyal yaşamın canlı tutulması için park ve dinlenme alanı şeklinde yapılan çevre düzenleme projesi içerisinde 3 adet havuz bulunuyor. Çeşitli büyüklükteki havuzların birisi İstasyon Caddesi girişine, birisi çevre yolu girişine, diğeri ise Sanat Galerisi önüne yapılacak. 

Başta yağmursuyu drenaj kanalları, muayene ve parsel bacaları ve mazgallar olmak üzere altyapı şebeke çalışmaları tamamlanırken, çevre düzenleme çalışmaları içerisinde ayrıca 7 dönümlük bir alanda da yüzey kaplama yapılacak.

Ahşap pergolalı ve kenarlarında oturma alanı bulunan yaya geçişlerinin de yapılacağı Sanat Adası çevre düzenleme çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız