SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanat Evi'ne Ziyaretçi Akını

0
Güncellendi - 2018-08-06 18:34:21
Sanat Evi'ne Ziyaretçi Akını
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesinde emekli öğretmen Fikri Çalışkan tarafından hayata geçirilen sanat evi her geçen gün ziyaretçi akınına uğruyor.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turist kafilelerinin ilk duraklarından biri haline gelen Darende Sanat Evinde, ilçenin kültürü ve geçmiş yaşamı minyatürlerle sergileniyor.

Tur şirketiyle gelen ve sanat evini gezen Arzu Gözüm isimli vatandaş, “Kayseri'den geliyoruz Darende’yi gezdik çok beğendik ayrıca kültür sanat evini gezdik. Fikri Çalışkan hocamıza teşekkür ediyoruz emeklerinden dolayı. Gerçekten gezilip görülmeye değer bir yer herkesi bekliyoruz buraya” şeklinde konuştu.

Nermin Uzun isimli vatandaş da, “ Fikri Çalışkan beyin sanat evini gezdik çok teşekkür ederiz, emeklerine sağlık, muhteşem olmuş” dedi

Gülhan Çiçek ise, “Bir ata sözü var ‘dağ dağa kavuşmaz ama insan insana kavuşur.’ Şimdi öyle oldu. Fikri hocamla biz önceden tanışmıştık buraya gelince bu sanat evinin kendisine ait olduğunu öğrendim, çok sevindim, eline sağlık. Biz yaştaki insanları geçmişe doğru bir yolculuk yaptırdı. Çok güzel bulduk Darende’yi sevdik, doğal havası temiz, çok da güzel bir yer” ifadelerini kullandı.

Tur şirketi rehberi Gökhan Uslu da, Darende’ye sürekli turlar düzenlediklerini ifade ederek, “Emekli bir öğretmenin kendi çabası ile Darende kültürünü anlatması ve bir sanat evi oluşturması gerçekten Darendeye büyük bir katkı sağlıyor. Biz kendi şirketimiz dışındakilere de tavsiye ediyoruz ve onlar da tur programlarına koydular. 20 gündür 40’a yakın otobüs geldi. İnsanlar da beğeniyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız