SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanat Galerisi'nde Deney

0
Güncellendi - 2016-02-29 17:18:30
Sanat Galerisi'nde Deney
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Sanat Galerisi’nde hizmet veren Bilim Merkezi’ni özel öğrenciler ziyaret ederek deneyler yaptılar.

Kılıçaslan İlkokulu Özel Eğitim Sınıflarındaki öğrenciler, Bilim Merkezi’nde bir çok bilimsel deneyi gerçekleştirme imkanı buldular. Öğretmenlerin nezaretinde Bilim Merkezi’ndeki deneyleri uygulayan öğrenciler hem eğlendiler hem öğrendiler. Görme engelliliğin çeşitli aşamalarındaki öğrenciler, yaşadıkları deneyimden oldukça memnun oldular.

Bilim Merkezi’ni çok beğendiklerini anlatan öğrenciler, geleceğin bilim insanları olmak istediklerini kaydettiler.

SODES kapsamında desteklenen “Malatya Bilim Adamlarını Yetiştiriyor” projesi çerçevesinde kurulan Bilim Merkezi’nde 70 bilimsel deney bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde kurulan Merkez, ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilerin fen bilimleri ve matematik ders müfredatlarına uygun olarak hizmet veriyor. Programlı olarak merkezi ziyaret eden öğrenciler, teorik derslerini uygulamalı olarak gerçekleştirebiliyor.

Aynı zamanda Bilim Merkezi, arzu eden tüm vatandaşların çocuklarıyla birlikte ziyaretlerine açık bulunuyor.

Bülten

b19a8408-9222-49e7-81eb-a35fdbe95437

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız