SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanat Merkezi Hazırladı, Kazandırdı

0
Güncellendi - 2016-06-21 17:14:51
Sanat Merkezi Hazırladı, Kazandırdı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, bir yandan Malatya’ya kültür-sanat alanında önemli katkılar sunarken, bir yandan da eğitim alanında öğrencilere önemli imkanlar sunuyor. Sanat alanında yetenekli öğrenciler, Sanat Merkezi’nde verilen kurslarla sınavlara hazırlanıyorlar.

30’un üzerinde ücretsiz kursun düzenlendiği Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde; müzik ve resim alanında kurs alan 7 öğrenciden 6’sı, İnönü Üniversitesi Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen yetenek sınavını kazanarak üniversite öğrencisi oldular.

Altıntop; Doğruyu bilirsek doğru hedefe gideriz

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı  Sanat Etkinlikleri bölümünde  müzik alanında eğitim veren öğretmen Sena Altıntop kursa gelen öğrencilerin başarılarından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Bu yıl 7 öğrenciyi yetenek sınavına hazırladığını kaydeden Altıntop, " Yeteneği olan öğrencilerimiz kesinlikle buraya uğrasınlar. Kursa yazılmadan önce  öğrencilerimizin algı yeteneklerine bakıyoruz. Müzik kulağı var mı yok mu onu tespit ediyoruz. Doğruyu bilirsek doğru hedefe gideriz. Buraya gelen öğrencilerimizle yoğun bir çalışma dönemi geçirdik.16-17 Haziran'da yapılan yetenek sınavlarında 6 öğrencimiz başarılı oldu. Öğrencilerimizin başarısını görünce gurur duydum" dedi.

Yiğit; hedefim müzik öğretmeni olmak

Konservatuar ve Güzel Sanatlar Fakültesin'de (GSF) düzenlen yetenek sınavlarında başarılı olan öğrencilerden Büşra Nur Yiğit bir yıldır yoğun bir tempoyla çalıştığını belirtirken, başarısında Sanat Merkezi’nin büyük katkısı olduğunu söyledi. Yiğit, "Sanat merkezini internetten araştırarak buldum. İlk kurs yerim burası. Bir yıldır buraya düzenli bir şekilde geliyorum. Hocamız bizimle çok ilgilendi. Konservatuar ve  Güzel Sanatlar Fakültesi sınavlarına girdim ve kazandım. Buradaki hocalarımız bize arkadaş gibi yaklaşıyor. Sabah buraya gelip akşama kadar çalışıyordum. Düzenli  ve sıkı bir şekilde çalışmayla başarıyı yakaladım. Hedefim müzik öğretmeni olmak."

Bülten

müzikeğitimism

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Muallim (7 yıl önce)
    Helal olsun. Ygs hesaplı kesin listeler açıklanmadan, sena hocamız öğrencinin kazandığını ilan etmiş. İleri görüşlülüğünden ötürü tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla