SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanat Müziği Ziyafeti

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:45:07
Sanat Müziği Ziyafeti
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği konseri, konseri izleyen yüzlerce müziksevere büyülü dakikalar yaşattı. 

Üniversite kampüsündeki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer’in genel yönetimi ve GSTF Müzik Bölümü Okutmanı Orçun Akgün’ün şefliğinde yapılan konserde, Türk Sanat Müziği’nin seçkin örnekleri koro ve solistler tarafından seslendirildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının da yer aldığı ve şarkı seslendirdiği konserde, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, özellikle icrası ustalık gerektiren Türk Sanat Müziği’nin güzel eserlerini seslendirirken salonu dolduran müzikseverler tarafından büyük alkış aldı. 

Konsere Arguvan Türkü Geceleri’nde olduğu gibi yoğun bir ilgi gösterildiği gözlenirken, konseri İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Türköz da takip etti. 

Bazen nihavent gibi sıcak, duygulu, bazen hüzzam gibi kederli, bazen de gazel inceliğinde aşk terennümlerinin seslendirildiği konser iki bölüm halinde yapıldı.

Şef Orçun Akgün’ün de iki eser seslendirdiği konserin ilk bölümü Hicaz Faslı’ndan koronun okuduğu Veli Dede’nin ‘Ey çerh-i sitemger dil-i nalana dokunma’, Aşık Ömre Efendi’nin ‘Kederden mi neden bilmem’, Ahmet Refik Altınay’ın ‘Al goncayı deremedim’, Yesari Asım Arsoy’un ‘Sazlar çalınır Çamlıca’nın bahçelerinde’ eserlerini seslendirmesi ile başladı. 

Korodan sonra, solist Serdar Özdemir ‘Rüya gibi uçan yıllar’, solist Bilgehan Demir Seçinti ‘Aşk kapını çalar birgün’, solist Pınar Kayadaleren, ‘Kayboldum kaybolan yıllar içinde’ ve ‘Sana bir buse verdim’, solist Nurcan Selçuk ‘Seni ben unutmak istemedim ki..’ ve ‘Yüreğimde ince sızı, seviyorum Çerkez kızı’ adlı eserleri okudu.

Konserin ikinci bölümünde ise, koronun ‘Pembe küçük dudağın söyledi’ eserini seslendirmesiyle başladı. 

Bu eserden sonra ise, solist Dicle Damar ‘Kurumuş topraklar gibiyim’, solist Vildan Sarmış ‘Gece kirpikli kadın’, solist Hakan Çuban ‘Öyle dudak büküp hor gözle bakma’ ve ‘Seni benden alamazlar’ adlı şarkıları seslendirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Tanju Durak’ın büyük alkış alan kanun taksiminden sonra solist Hakan Öztürk ‘Yıldızlı semalardaki haşmet’, solist Emine Akın ‘Seninle buluşmamız ne kadar güç olsa da…’, solistler Nimet Deniz ve Müslüm Gür ‘Ne çıkar bahtımızda ayrılık varsa’, eserlerini okudu. 

Konserin şefi Orçun Akgün de okuduğu iki şarkıyla müzikseverlerin gönüllerini fethetti. Orçun Akgün’ün okuduğu ‘Şarap koy kadehime kan doldurma bu akşam’ ve ‘Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir’ eserleri büyük alkış aldı. 

Türk Sanat Müziği ziyafeti şeklinde geçen konser, solist Mesut Selçuk’un okuduğu ‘Saçının tellerine gönlümü taktı kader’ adlı eserle devam etti. 

Solist Gökhan Dayan’ın okuduğu ‘Bahçeye indim ki asma salıncak’, özellikle de ‘Sen meleksin’ gazeli de büyük beğeni topladı. 

Konserin finalinde, Neyzen Rıza Efendi’nin ‘Beyoğlu’nda gezersin, gözlerini süzersin’ adlı eseri seslendirildi ve konser alkışlarla sona erdi. 

Konserin sonunda, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Türköz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal Yurga sanatçılara çiçek sundu ve başarılı performanstan dolayı kutladı. 

Konserde kimler yer aldı?

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından gerçekleştirilen konserde yer alan sanatçılar şöyle:

Nimet Deniz, Zehra Çokluk, Dicle Damar, Vildan Sarmış, Pınar Kayadaleren, Nurcan Selçuk, Merve Günata, Özge Çevik, Melike Bağcı, Seher Dilek, Yaren Kirpi, Pelin Çevik, Gamzegül Özkul, Rabia Mercan, Aygül Boral, Bilgehan Demir Seçinti, Neslişah Şahin, Nida Aktaş, Tuğba Haran, Ceren Örsel, Demet Kutlutürk, Pelin Yılmaz, Pelda Yılmaz, Damla Yıldız, Bircan Uyar, Aylin Fındıklı, Seda Bozdemir, Tubay Özmen, Selinay Yüksel, Sevgi İnan, Funda Özden, Emine Akın, Feyza Çalışkan, Aslı Bakırcı, İkra Balarısı, Işıl Mercan, Gül Barin Altaş, Deniz Yağmur Kaya, Büşra Kazancıoğlu, Gamze Gülmez, Ayşenur Gül, Nur Menevşe, Özgül Ergül Işık, Elif Başyurt, Seda Gülaçar, Yeliz Demircioğlu, Hilal Kayabaş, Didem Uğur, Hakan Çuban, Barış Aytunç, Hakan Öztürk, Sedat Ekici, Musa Gürpınar, Onur Ulaş Taşkıran, Alican Deniz, Ali Aşkın, Engin Şahin, Müslüm Gür, Ersin Can, Orhan Çiçek, Gökhan Dayan, Serdar Özdemir, Ünal Ceyhan, Yusuf Yıldız, Ergin Eren Özkuyucu, Abdullah Kaya, İlhan Geçit, Ali Osman Kaya, Haluk Alıcı.

Sazlarda ise şu sanatçılar yer aldı:

Keman: Ahmet Coşkun (Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıbı), Kerem Tosik, Mesut Selçuk, Enver Şahin, Furkan Kölük.

Kanun: Tanju Durak (Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı), Cansel Arslan

Klasik Kemençe: Cüneyt Öbek (Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğrt. Gör.)

Ney: Ramaz Kamiloğlu

Ud: Hüseyin Göçer, İlker Mandallı.

Klavye: Ozan Eroy

Ritm: Burak Çakır (Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı), Gökhan Orhan, Celal Duman.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız