SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanat Sokağı Tamam Gibi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:16
Sanat Sokağı Tamam Gibi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden olan Sanat Sokağı, yüzde 98 oranında tamamlanırken, Sanat Galerisi ise yüzde 70 seviyesine getirildi.

İnönü Caddesi Merkez Bankası yanında yaklaşık 30 dönüm alan üzerine yapılan ve 2013 yılında temelleri atılan Sanat Sokağı, Sanat Galerisi ile Gençlik Merkezi inşaatlarında sona yaklaşıldı.

Kış mevsiminde havaların da iyi gitmesinden dolayı aralıksız devam eden çalışmalar sonucunda, Sanat Sokağı ile Gençlik Merkezi tamamen bitirilme aşamasına getirilirken, yüzde 70 seviyesine getirilen Sanat Galerisi’nin ise çatı kaplaması yapılıyor.

20 dönümlük alan üzerinde 7 bin metrekare kapalı alana sahip Sanat Galerisi fiziki olarak yüzde 70 seviyesine getirildi. Çelik çatı sisteminin bitirildiği galerinin, yan blokların alüminyum camekanlı çatı örtüsünün camları takılıyor. Orta blokta ise çelik çatı üzerinde bulunan kenetli çatı örtüsünün alt katı olan trapez sacı bitirilerek, ısı yalıtım işlerinin ardından çatı örtüsünün üzeri kapatılacak.

Binanın dış cephesinde bulunan alüminyum kompozit panel kaplaması ise yüzde 98 oranında bitirilmiş durumda.

Sanat Galerisi’nin hemen yanında 7 dönümlük alan üzerinde 3 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip Sanat Sokağı ise yüzde 98 oranında tamamlandı. Kaba inşaatının ardından ince işlerin de hızlı bir şekilde yapıldığı sanat sokağında, ahşap imalatların tamamına yakını bitirilerek montajları yapıldı. Son rötuşların yapıldığı sokakta, iç ve dış cephe boyaları da bitirildi. Şu anda musluk ve aynaların takıldığı, Sanat Sokağı’nın Nisan ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Tamamlanma aşamasına gelen ve önümüzdeki ay açılması planlanan Sanat Sokağı’nda 7 proje bir arada sunuluyor. Sanat Sokağı içerisinde; Malatya mutfağı, türkü kafe, halıcı konağı, sohbet kafe, kitap kafe, kent müzesi ve gençlik merkezi yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız