SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanat Sokağı" Yapımı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:17:55
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da kerpiç evlerden oluşacak Kültür ve Sanat Sokağı'nda inşaat çalışmaları sürüyor. Proje ile kültür ve sanat etkinliklerinin tek bir noktada toplanması hedefleniyor. 
 
İstasyon Virajı’ndaki Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde, kentin kültür, sanat ve folklor etkinliklerini bir araya toplayacak sokakta 17 kerpiç ve ahşap evin inşa edileceğini belirten Vali Ulvi Saran, tesisin geleneksel yapı tarzında 4 ayrı sokaktan oluşacağını ifade etti.
 
Projenin gerçekleşmesiyle pek çok sanat etkinliğinin bir arada toplanacağını dile getiren Saran, şunları kaydetti:
 
"17 kerpiç ve ahşaptan inşa edilmiş, geleneksel yapı tarzında 4 ayrı sokak halinde yapacağımız Kültür ve Sanat Sokağı, ilimizin pek çok kültür ve sanat etkinliğini bir arada toplayacak. En kısa zamanda hayata geçirmeyi düşündüğümüz merkezimizde; ressamlar, fotoğrafçılar, müzisyenler, kitap evleri, okuma salonu ve yerel yemeklerin sunulduğu bölümler yer alacak. Sokağımıza Turgut Özal, İsmet İnönü, Niyazi Mısri ve Kemal Sunal adlarına birer hatıra evi inşa edeceğiz. Araçların geçmediği ve ortasında su yolu bulunan sokağımızda Malatya'nın eski koşullarını yaşatacağız. Projemizin turizm açısından da kente önemli katkı sunacağını düşünüyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız