SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanat Sokağı'na 'Malatya Kültür Evi'

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya kültürünün yaşatılması noktasında önemli bir projeyi hayata geçiriyor.  Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı’nda 2 kattan oluşan bir konak ‘Malatya Kültür Evi’ olarak düzenleniyor.

Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Koordinasyonunda düzenlenen Malatya Kültür Evi’nde; geçmişteki Malatya yaşamından objeler ile basın müzesi ve bazı Malatyalı ünlülere ait canlandırmalar yer alıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların büyük oranda tamamlandığı Malatya Kültür Evi’nde incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu tarafından Kültür Evi ile ilgili bilgiler verildi.

Önümüzdeki aylarda bitirilerek hizmete açılması planlanan Malatya Kültür Evi projesi içerisinde; Malatya’nın geçmişine ait örf, adet, gelenek ve görenekler, çalışma ve ev hayatı ile gündelik hayat, giyim, el sanatları, sofra ve yemek kültürü, çocuk bakımı gibi kültürler, il tarihinde önemli haberlerin yer aldığı basın müzesi, bazı tanınmış Malatyalılara ait canlandırmaların kültürel doku içerisinde çeşitli objelerle hayat bularak anlatılması sağlanıyor.

Geçmişteki Malatya kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından önem arzeden Malatya Kültür Evi projesi ile Malatya Kültür envanterinin oluşturularak, bu kültürün yaşatılması, tanıtılması, yeni nesillere aktarılması ve turizme katkı sağlanması amaçlanıyor. 2 katlı konağın her odasında ayrı bir Malatya Kültürünün sergileneceği projede, ayrıca salon ve eyvan düzenlemeleri de yer alıyor.

Elinde Malatya kültürünü yansıtan malzemeleri bulunan ve bu malzemeleri paylaşmak isteyen vatandaşların, Malatya Kültür Evi Koordinatörlüğü ile (0 422 377 14 93) irtibata geçmeleri istendi.

Bülten

a2

a3

a4

a5

a6

a7

a9

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız