SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanatçılardan Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "Suç ve suçluyu övme" suçundan 10 ay hapis cezası alan Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ'a destek için sivil toplum örgütleri ve sanatçılardan oluşan bir grup basın açıklamasının ardından Galatasaray Meydanı'na yürüyüş düzenledi.

Prosedür sağlanmamış
Pınar Sağ da hiçbir zaman ifadelerini geri almayacağını vurgulayarak, "Kaypakkaya'nın suçlu olduğuna inanmıyorum. 'Sanatçı açılımı' diyen başbakanın ise 10 aylık hapis cezası verilmesini nasıl değerlendireceğini merak ediyorum" dedi. Beyoğlu'ndaki İstanbul Barosu Orhan Apaydın Konferans Salonu'ndaki basın açıklamasında konuşan Sağ'ın avukatı Taylan Tanay, müvekkilinin ifadesi dahi alınmadan avukatları verilmeden karar verildiğini söyledi.

Tanay, "Adil bir yargılanmanın gerektirdiği süre , imkan, prosedür sağlanmamıştır. Bu karar kabul edilemez" diye konuştu. Pınar Sağ ise Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapmak istemesine karşın bu talebinin keyfi olarak reddedildiğini ve hakkında hapis cezası verildiğini anlatarak, "Bu ülkede siyasi türküler söylediği için 30 yıldır ülkesine giriş izni verilmeyen bir Ozan Emekçi örneği var. Şimdi bizde mi ülkemizi terkedelim? Bize bu dayatılıyor" dedi. Sağ ile aynı davadan yargılanan ve hapis cezası alan Özcan da ceza almasına neden olan Kaypakkaya ile ilgili şiiri okudu. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de Türkiye'de katliam yapanların, darbecilerin anıldığını ve bu durumun suç sayılmadığını belirterek,"Devrimciler, aydınlar, sosyalistler anıldığı zaman ise suç gösterilmeye çalışılıyor. Mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

19 Mayıs törenlerinin kaldırılması
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise Başbakan'ın "ucube" söylemine değinerek, "Devrimcilerin adını anmak, şarkısını söylemek, şiirini okumak halk için görev olduğu gibi sanatçılar için de görevdir. Bunu suç saymak ise alın size tam bir ucubelik. Ucubelerle mücadele edeceğiz" dedi. Sanatçı Tarık Akan da Başbakan'ın "ucube" dediği Kars'taki heykelinin mimarı heykeltıraş Mehmet Aksoy ile ilgili belgeseli baskılar nedeniyle hiçbir televizyon kanalının yayımlamadığını ve Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, "19 Mayıs törenlerinin kaldırılmasını önerdiği" zaman ise kimsenin ses çıkarmadığını söyledi.

Gelinine destek veren sanatçı Arif Sağ ise Türkiye'de sürekli birilerinin "suçlu ilan edildiğini" belirterek, "Kimilerini Silivri'ye götürüyor, kimilerini ise götürmeye hazırlanıyor. Bu ülkede özgürlük yalnızca başbakan için değil, herkes için geçerli. Onlar mahkemelerine devam etsinler, biz mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Komplo kurulmaya çalışılıyor
Sanatçı Selda Bağcan da "Başbakan, Balgat katlimanı davasının idam cezasına çarptırılmış sanığının nişanlısı ile birbirlerine yazdıkları mektupları için ağladı. Sağ Kaypakkaya'yı andığı zaman devreye giren savcıları Başbakan için de göreve çağırıyorum" diye konuştu. Ayrıca Bağcan internet sitesine bazı videoların gönderildiğini anlatarak, "Videolarla bana komplo kurulmaya çalışılıyor. Beni Silvri'ye göndermek istiyorsanız burdayım gelin alın" dedi.

Açıklamanın ardından Sağ'ın ilk sıralarda yer aldığı kalabalık bir grup alkışlar, ıslıklar ve "Önderimiz İbrahim ibrahim Kaypakkaya", "Pınar Sağ yalnız değildir", sloganları eşliğinde Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız