SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanatçıların Akad Üzüntüsü

A- A+ PAYLAŞ
Ünlü film yönetmeni Ömer Lütfi Akad'ın (95) vefat etmesi sanatçıları yasa boğdu. 
 
Malatya Film Festivali nedeniyle Malatya'da bulunan ve etkinlikler kapsamında söyleşiye katılan Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, toplantı esnasında Ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın ölüm haberini duyunca üzüntülerini dile getirdiler. 
 
Hülya Koçyiğit, "Düşünce ufkumu açan, düşünce yapımı oluşturan, gerçekten sadece benim değil, elbette ki Türk sinemasının çok çok değerli bir ustası. Bazen kelimeler yetmiyor ifade etmek için. Yetiştirdiği talebeleri onun gösterdiği yoldan işlerini en iy şekilde yapacaklar. Sanatçı olmak galiba böyle bir şey. İnsan, içinde kan akarken, bir yandan da yüzüne tebessümcüğü kondurabilen bir insan demek ki. şuanda o haberi aldığım zaman tek başıma onu yaşamak isterdim."diye konuştu. 
 
Ediz Hun ise, "Çok kıymetli bir sanatçı. Üzüntülüyüz. Hemen şu dörtlüğü eklemek istiyorum. Beni çok etkiler" diyerek şu dizeyi okudu, "Doğduğun zaman, sen ağlardın gülerdi alem. Öyle bir yaşam sür ki, mevtin sana hande olsun. Halka matem." Hun, Ünlü yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın Türk sineması için önemli bir kişi olduğunu söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız