SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanatın Merkezi Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:03
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçe Merkezinde faaliyetlerine devam eden Yeşil Konak’ta açılan Saz Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyelere kurs bitirme belgesi düzenlenen törenle verildi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve YEKSAM bünyesinde faaliyetlerine devam eden “Yeşil Konaklar” projesi kapsamında Yeşilyurt İlçe Merkezinde bulunan Yeşil Konak’ta açılan Saz Kursu sona erdi

Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmenlerinden Metin Keçeci gözetiminde 2.5 aylık eğitim sürecine tabi tutulan öğrenciler, bu süre zarfında sazın tutuşu, çalması, teknikleri ve notalar üzerine çeşitli eğitimlere tabi tutuldular. 

Kurs döneminin sonunda Halk Müziğinin bilinen şarkılarını çalmayı öğrenen 10 kursiyere başarı belgeleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından teslim edildi. Yeşil Konak’ta düzenlenen törene Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ile birlikte katılan Belediye Başkanı Polat, Kurs Öğretmeni Metin Keçeci ile kursiyerleri kutladı ve başarı belgelerini verdi. 

Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler tören sırasında Türk Halk Müziğinin önemli yapıtlarından olan “Ne ağlarsın benim Zülfü Siyahım, Yeşil Ördek gibi daldım göllere “başta olmak üzere bilinen türküleri çalarken, 62 yaşında Sosyal Hizmetlerden emekli olan Doğan Alan adlı kursiyer ise söylediği türkülerle Başkan Polat’tan tam not aldı. Doğan Ayan, kursa katılma sebebinin gençlere örnek olmaktan ileri geldiğini ifade ederken” Kadiruşağında ilk saz çalanlardan biriyim, şimdi 15 kişi çalıyor. Buraya katılma amacım kursa katılan arkadaşlarımız bizden ilham alsınlar ve bu işi yaparken yaşın önemli olmadığını görsünler” dedi.

Kurs Öğretmeni Metin Keçeci ise Saz Kursunda verdikleri eğitim hakkında Başkan Polat’a detaylı bilgiler verdi.

BAŞKAN POLAT, “YEŞİLYURT SANATIN MERKEZİ OLACAK”

Çalınan türkülerden dolayı kursiyerleri kutlayan Belediye Başkanı Polat, Yeşilyurt İlçesinden çok önemli sanatçılar çıktığını ve bunun devamını getirmek için kurulan Yeşil Konak çatısı altında çok önemli hizmetlerin verildiğini söyledi.

Sanatın herkesi bir araya getirdiğini ve bu birleşimden çok güzel sonuçların alındığını vurgulayan Başkan Polat, “Yeşilyurt geçmişte olduğu gibi yine başarılı sanatçıları kendi içinden çıkartacaktır. Yeşilyurt’u bölgemizde sanatsal faaliyetlerin merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz, bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ve beş ayrı yerde açtığımız Yeşil Konak projesiyle yeni yetenekleri ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Oldukça yoğun geçen eğitim çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Sanat herkesimi bir araya getirir, 62 yaşındaki Doğan Ayan ile küçük yaşta saz eğitimi alan kardeşlerimiz aynı ortamda saz çalıyorlar, türkü söylüyorlar, gerçekten çok güzel bir ortam oluşturuldu. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. Yeşil Konak’ta açılan Saz Kursuna katılarak başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgeleri düzenlenen törenle teslim edildi. Saz Kursunun başarılı öğrencileriyle toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız