SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanatın Sanatçının Her Zaman Yanındayız"

0
Güncellendi - 2017-03-28 21:03:32
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubu, 27 Mart Dünya Tiyatrocular Günü etkinlikleri çerçevesinde Yeşilyurt Kent Konseyi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün düzenlediği  “Önce Sevgi’ler Sonra Ümit’ler Kaybolup Gittiler” adlı tiyatro oyununu sahnelediler.

Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen tiyatro oyunu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar tarafından takip edildi.

Yeşilyurt Kent Konseyi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatro Gününe özel olarak gerçekleştirdikleri tiyatro etkinliğini Hababam Sınıfı Oyunlarından Dilaver Gür, Malatyalı Tiyatro Yönetmeni Mahmut Atay, Tiyatro Balans Kurucusu Metin Karaman’da izledi.

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı’nın yazdığı, Yönetmenliğini İrem Alhan’ın yaptığı “Önce Sevgi’ler Sonra Ümit’ler Kaybolup Gittiler” adlı tek perdelik tiyatro oyununda uyuşturucu bağımlılığının insan ve toplum yaşantısında oluşturduğu tahribatlar ve ailelerin yaşadığı dramlar ele alındı.

Kötü alışkanlıkların gençler üzerindeki olumsuz etkisini sanatın güçlü diliyle anlatan genç tiyatrocular, oyun bitiminde davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 1 saate yakın süren oyun sonunda sahneye davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur ile protokol üyeleri, Yönetmen İrem Alhan ile tiyatrocuları tebrik edip kutladılar.

POLAT, “YEŞİLYURT BELEDİYESİ SANATIN VE SANATÇININ HER ZAMAN YANINDADIR”

Yeşilyurt Belediyesi olarak sanatsal faaliyetleri sürekli desteklediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret olmadığını göstermek adına ilçemizde sanatsal ve kültürel etkinliklere ağırlık veriyoruz. Kendi bünyemizde kurduğumuz tiyatro grubumuz toplumsal içerikli mesajların verildiği oyunları hemşerilerimizle buluşturmaya devam ediyor. Genç tiyatrocularımızı verdikleri emekten ve çabadan dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tiyatroyla bütünleştirerek özgüveni yüksek ve kültürel değerlerine bağlı bir neslin yetişmesine olan katkımızı sürdürmek istiyoruz. Belediye tiyatrosunu kurarak, tiyatro alanındaki çalışmalarımızı somuta dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Toplumsal meseleleri ele alan tiyatro oyunlarıyla birlikte, kısa film gösterimlerini Malatyalılarla buluşturmaya ve sanata destek vermeye kararlılıkla devam edeceğiz. Kötü alışkanların gençler üzerindeki etkileri üzerine çok faydalı bir oyun sahneye koyan Tiyatro Grubumuzu en kalbi duygularımla kutlarım. Bu organizasyonda işbirliği yapan Kent Konseyimiz ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

POLAT,  “TİYATRO, EN ESKİ SANAT DALLARINDAN BİRİDİR”

Belediye Başkanı Polat “ Toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan, eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olan tiyatro insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir. İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, teknolojik gelişimlere karşın, çağımızda da vazgeçilmezliğini korumayı bilmiştir. Tiyatro bir anlamda hayatı ve gündelik yaşamı anlatır” dedi.

POLAT, “DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLARIM”

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutlayan Başkan Polat, “Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tiyatronun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön ve arka planda yer alan tüm tiyatro severlerin bu anlamı gününü kutlar, sanata ve sanatçıya destek veren kurum ve kuruluşlara saygılarımı sunarım” dedi.

ÇOBANOĞLU, “ GENÇLERE YÖNELİK SANATSAL FAALİYETLERE YOĞUNLUK VERİYORUZ”

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ise, “Gençlere yönelik her türlü sanatsal faaliyetlere önem veriyoruz, destekliyoruz ve farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenliyoruz. Belediye Başkanımız bu düşünceler doğrultusunda Kent Konseyinin kurulmasını sağladı. Sanatı ve sanatçıyı her daim destekleyen Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizdeki tüm imkânları gençlerimizin sanatsal ve kültürel etkinliklerine yönlendiriyoruz. Kurum ve kuruluşlarla güzel bir iletişime sahibiz. Bugünkü tiyatro etkinliğimizi de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle ortaklaşa düzenledik. İl Müdürümüze ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro grubumuzdaki genç kardeşlerimizi bu oyundan dolayı tebrik ediyorum, çok güzel bir konu işlediler ve bizlere anlattılar. Etkinliğimize vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor, en büyük alkışı oyunlarımızı kaçırmadan takip eden vatandaşlarımız hak ediyor” diye konuştu.

İSKENDEROĞLU, “ YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sanatsal faaliyetlere destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan İL Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ise konuşmasında, “Hayatımıza acı bir şekilde dokunan bağımlılıkla ilgili çok faydalı bir tiyatro etkinliği gerçekleşti. Gençlerimize çok ciddi mesajlar verildi. Başta sanatsal ve kültürel etkinliklere ciddi destekler veren Yeşilyurt Belediye Başkanımıza, Kent Konseyimize, Yönetmenize ve genç tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÜR, “ SANATA KİM DESTEK OLUYORSA ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

Türk Sinemasının önemli yapıtlarından Hababam Sınıfında rol alan Malatyalı Dilaver Gür ise, genç tiyatrocuları tebrik ederken, “Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenlenen tiyatro etkinliğinde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünya Tiyatro Günümüz kutlu olsun. Tiyatroya, sanata ve kültürel etkinliklere destek veren başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a, Yeşilyurt Belediye Tiyatro Grubunda görev alan değerli tiyatrocu kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sanata kim destek oluyorsa onların önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile eşi Yasemin Polat, Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ömer Konakçı ile Yönetmen İrem Alhan’a çiçek takdim etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız