SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanayi Çok Bakımlı Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:33
A- A+ PAYLAŞ
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde başkan yardımcıları Ahmet Ceyhan, Alican Bozkurt,  Hasan Atay ve Selim Pilten ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Mahrukatçılar Odası Başkanı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Malatya İmalat-Demir ve Tamir Sanatkarları Odası Başkanı Cevdet Özyalın ve bazı daire müdürleriyle birlikte Yeni Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.
 
Yeni Sanayi Sitesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak altyapı çalışmalarına önem verdiklerini ve altyapı sorunlarını çözmek için ciddi manada yatırım yaptıklarını vurguladı. 
 
Sanayi bölgesinde 2 binin üzerinde esnafın faaliyette bulunduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Burası yapıldığı günden bugüne kadar altyapısında bir yenilenme yapılmadı. İlk defa bu dönem içerisinde 8 kilometre civarında içme suyu şebeke hattı tamamen yenilendi. İçmesuyu şebeke hatları ile birlikte yağmur drenaj kanallarının yapımına da başladık.  Şebeke hatlarının tamamlanmasından sonra, bütün işyerlerinin abone bağlantıları da yenilenecek” dedi.  
 
Başkan Çakır, Sanayi bölgesinde 7 kilometrenin üzerinde yağmur suyu drenaj sistemi yapılacağını belirterek, “Çavuşoğlu Mahallemizin drenaj sistemi dahil olmak üzere Boztepe Caddesi ile Babuktu’ya kadar olan ve sanayinin tamamını kapsayan drenaj sistemlerini de şu anda yapıyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.
 
Altyapı çalışmalarıyla birlikte cadde ve sokaklarda da düzenleme çalışmaları yapacaklarını açıklayan Başkan Çakır, “Altyapı çalışmaları bittikten sonra buradaki kot seviyelerini işyerlerinin zeminine uygun bir hale getirerek asfaltlama çalışmalarını da yapacağız” dedi.
 
Çakır, Yeni Sanayi Sitesi’nin çok yoğun kullanılan bir yer olduğunun altını çizerek, “Burayı hizmet alan ve hizmet veren açısından sorunsuz bir hale getirmek için şu anda çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaları bir an önce bitireceğiz. İnşallah sanayi bölgemizi de her yağmurda su baskınlarına uğramaktan kurtaracağız” şeklinde konuştu.
 
9 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan yoğun yağmura rağmen, yaptıkları yağmur drenaj sistemleriyle şehrin kısa sürede sulardan arındığını kaydeden Çakır, “Yağıştan 15-20 dakika sonra baktığımız zaman şehirde hiçbir su göletinin kalmadığını, şehrin kupkuru olduğunu görüyorsunuz. Dolayısıyla sanayide de su göllenmesi, su baskınları bu çalışmalarımızla birlikte ortadan kalkmış olacak. Sanayimiz çok daha bakımlı hale gelmiş olacak. Çünkü bu çalışmayla birlikte çevre düzenlemesi, refüjlerin düzenlemesi, kaldırım düzenlemesi gibi çalışmalarımızı da gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Tabi 20 yıla yakın bu altyapı çalışmaları devamlı bize sorun yaratıyordu. Altyapı çalışmalarını yapmak, Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Çakır Beye nasip oldu. Huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Evren, “Bu çalışmalardan sonra inşallah sanayimiz çiçek gibi olacak. Ben esnaflarımızdan rica ediyorum; bu hurda arabaları yol kenarlarına çok yığıyorlar, trafiği aksatıyorlar. Ağaç sanayinde mermercilerin ve kerestecilerin de yolları devamlı açık tutmasını arzu ediyorum” dedi. 
 
Malatya İmalat Demir ve Tamir Sanatkarları Odası Başkanı Cevdet Özyalın da “Uzun zamandan beri bu sorunlarımız vardı. Esnaflarımız adına Sayın Belediye Başkanımıza, yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inceleme gezisinde esnaflarla da sohbet ederek, fikir alışverişinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız