SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanayi Merkezi Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya’nın ekonomik ve sanayi alanında gelişmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini söyledi. 

Milletvekili Fındıklı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin’i ziyaret etti. Fındıklı, Malatya’nın sanayi ve ekonomik anlamda önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade ederek, Malatyalı sanayici ve işadamlarının yaşadığı sorun ve sıkıntıların çözümü için her zaman hizmette olduklarını söyledi. Fındıklı, Malatya’nın mevcut potansiyeli ile bölgenin bir sanayi merkezi olacağını belirterek, Malatyalıların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

Balin ise, ziyaret için teşekkür ederek, MÜSİAD Malatya Şubesi’nin Malatya’nın ekonomik, sosyal ve sanayi alanlarındaki sorunlarını çözümü için her türlü katkıyı ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

ŞAHİN'İN ZİYARETİ..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, beraberindeki partililerle birlikte MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin’i ziyaret etti.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, ziyarette teşvik yasası ile ilgili sorunu dile getirerek, “Malatya’da 5084 Sayılı Teşvik Yasası uygulanıyordu. Bu teşvik yasası Aralık 2012 tarihinde sona erdi. Daha sonra Sayın Başbakanımız Mardin’de yaptığı açıklamada Teşvik Yasası’nın yeniden uygulanacağını açıkladı. 2 ay oldu, yeni bir gelişme yok. Bir torba yasası hazırlandığı söyleniyor” dedi.

Balin, “Bakan Zafer Çağlayan’ın yayınlamış olduğu bir ekonomik durum değerlendirmesi vardı. Bölgelerdeki yatırım teşvik belgeleri ile ilgili olarak bir çalışma yapmışlar. Bütün bölgelerdeki yatırım teşvik belgeleri artmış, ancak Malatya’nın da içerisinde yer aldığı 4.bölgedeki yatırım teşvik sayısı 75 taneymiş ve o sayı 75 olarak kalmış. Bu teşvike Malatya’nın ve bölgemizin ihtiyacı var” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin de, Malatya’daki organize sanayi bölgelerinde önemli yatırım ve istihdam alanlarını oluşturulduğunu belirterek, siyasetçiler olarak yatırımcıların yaşadığı sıkıntıları çözme konusunda gayret içerisinde bulunduklarını söyledi. Şahin, teşvik konusu ile ilgili olarak hükümet nezdinde ve bakanlar nezdinde önemli girişimlerde bulunduklarını kaydetti. Şahin, teşvik uygulamalarını bitim noktalarının da bulunduğunu söyleyerek, yeni teşvik uygulaması ile ilgili olarak bir takım çalışmaların olduğunu ifade etti.

Türkiye’de kandan ve gözyaşından beslenen siyasi oluşumların bulunduğunu ileri süren Şahin, gelen şehit sayısı üzerinde siyaset yapmak isteyenlerinde bulunduğunu iddia etti.

Şahin, “İnşallah bu ülkede ve bu şehirde kesinlikle almış olduğumuz oyları en az yüzde10 veya yüzde 15 oranında arttıracak bir noktaya geldik. Temennimiz ve düşüncemiz, burada herkesin mutlaka devletin şefkatli elleri altında mutlaka birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Devlet millet için vardır” dedi.

Şahin, MÜSİAD üyeleriyle bir süre görüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız