SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanayi Sicili Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:06:39
Sanayi Sicili Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacağı bildirildi. 

Malatya Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacaktır.

Bir maddenin nitelik, şekil, özellik veya birleşimini makine, cihaz, tezgah, alet yardımıyla veya sadece el emeğiyle kısmen veya tamamen değiştirmek, maddeleri işleyerek devamlı ve seri halde üreten yerler, madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler, devamlı ve seri halde tamirat yapan müesseseler, enerji elde eden santraller ve gemi inşaatı gibi büyük inşaat yerleri ve buralarda yapılan işler sanayi işleri sayılır ve bu kapsamda değerlendirilen işletmeler sanayi siciline kayıt edilir. Sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra 2 ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne dahil olması gerekmektedir. Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt yapılan her işletme adına Sanayi Sicil Belgesi düzenlenmekte, sanayi sicil kaydı olmayan işletmeler hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. Sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Gülaçtı, açıklamasında, daha sonra şunları belirtti: 

“Sanayi Sicil Belgesi almak için ilk kayıt müracaatında bulunan mikro işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmelerinden kapasite raporu olmayanlar için firma beyanı esas alınacak olup “Kayıt işlemleri elektronik ortamda ‘https://sanayisicil.sanayi.gov.tr’ adresinden yapılmaktadır. Sanayi işletmesinin zamanında sanayi siciline tescil ettirilmemesi, faaliyete son ya da ara verme, yeniden üretime başlama ve değişiklik hallerinin süresinde bildirilmemesi, yıllık işletme cetvellerinin süresinde verilmemesi halinde 759 lira para cezası kesilmekte, Sanayi Sicil Belgesi’nin yetkililere ibraz edilmemesi durumunda 379 lira ve istenen bilgilerin gerçeğe aykırı beyan edilmesi halinde ise bin 520 lira ceza uygulanmaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız