SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanayi Sitelerinin Taşınması Görüşüldü

0
Güncellendi - 2017-07-24 16:47:38
Sanayi Sitelerinin Taşınması Görüşüldü
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeni Sanayi Sitesi ile ÖZSAN Sanayi Sitesi'nin yapılacak yeni yere taşınmalarıyla ilgili Valilikte toplantı düzenlendi.

Vali Ali Kaban, Üretim Reform Paketinin içinde yer alan sanayi sitelerinin taşınması ile ilgili sürecin başlatılması ve ilk etapta taşınması ön görülen sanayi siteleri içerisinde Babuhtu'daki Yeni (Küçük) Sanayi Sitesi ve Yakınca sınırlarındaki Öz Malatyalılar Sanayi Sitesinin de (ÖZSAN) yer alması nedeni ile ilgilerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Kaban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Ali Aytaç, Defterdar Ali Yıldırım, Milli Emlak Müdürü Sedat Hökelek, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Malatya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Öz Malatyalılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün, Mart ayında Malatya'ya gerçekleştirdiği ziyarette, bakanlık bünyesinde sadece sanayi sitelerinin kurulması ve taşınması ile ilgilenecek olan Sanayi Siteleri Daire Başkanlığı kurulduğu, Sanayi sitelerinin kurulması için kredi desteği, alt yapı desteği, üst yapı kredisi verildiği ve ana hedeflerinin Türkiye’deki sanayi sitelerinin dönüşmesi ve taşınması olduğu beliriltmiş ve esnafların taşınma taleplerini uygun görerek destek vereceği ifade edilmişti.

Bakan Özlü'nün, geçtiğimiz günlerde de düzenlemiş olduğu toplantıda; Üretim Reform Paketinin ilk uygulamasına başlanacağını, Türkiye’de aktif olarak 858 sanayi sitesi olduğunu, bu sanayi sitelerinde ise yaklaşık 212 bin 141 iş yerinin bulunduğunu, bu iş yerlerinde ise 1 milyon 63 bin çalışanla sanayi sitelerinin Türk sanayinin önemli bir bölümünü teşkil ettiğini, 9 ilde 10 sanayi sitesinin taşınması ile ilgili işlemlerini başlatılacağını açıklamasının ardından Vali Kaban da çalışmaların başlatılması amacı ile ilgililerin katıldığı toplantıda ilk olarak konu hakkında bilgi aldı.

Vali Kaban, toplantı sonunda ilgililerce kendi alanlarındaki çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını, Altay Kışlası (Şoför Okulu) arazisinde Yeni (Küçük) Sanayi Sitesi ve ÖZSAN Sanayi Sitesi esnaflarının görüşü de alınarak, ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulup herhangi bir aksilik olmadığı takdirde çalışmaların tamamlanması ile yeni yapılacak olan sanayi sitesine iki-üç yıl içerisinde sanayicilerin taşınmış olacağını umduğunu ifade etti.

Vali, yapılacak sitenin Organize Sanayi Bölgesi yakınında olması münasebeti ile de büyük sanayicilerin imalat taleplerini de karşılayacağını ve buradaki küçük sanayicilerinde gelişerek büyük sanayiciler olarak Organize Sanayi Bölgelerine geçeceğini, onların yerini de yeni küçük sanayicilerin alacağını belirterek toplantıya katılanlara teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44 (6 yıl önce)
    özellikle yeni sanayi sitesinin yeri park alanı olmalı onun haricindeki projeler rant içindir
    0
    0
    Yanıtla
  • Trafik (6 yıl önce)
    İstasyon virajından organize sanayiye sabah trafiğinde bir saat bekliyoruz söz konusu yerlerde taşınırsa yolda yatarız artık
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Aşağı (Yeni) Sanayi kesinlikle taşınmalı ama yeri de kamuya açık yeşil alan olarak düzenlenmelidir. Ama düzenlemesini de kesinlikle Sarı Zeki yapmamalıdır. (Hayali bile güzel, naapayım)
    0
    0
    Yanıtla
  • İDRİS (6 yıl önce)
    Görüştük yapacağız inşallah söyleminden öteye geçmez bu iş Bakırcılar sitesi merkezin ortası bizim vergiler ile o kadar para harcandı ne oldu aynı Başka yere taşımak için mevcut yerin ne yapılacağı ile ilgili ciddi proje olmalı önce Varmı yok. Nereye ne şart ile taşınılacak varmı ciddi bir proje Yok Diğer illerde böyle bir bakan çıksa o ilde sorun kalmazdı. Ama bizdeki odalar borsalarda proje Yok toplantı söylem çok
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezer (6 yıl önce)
    Kime peşkeş çekilecek ? Zeytinlikler den aradığını bulamayanlar sanayi sitelerine göz dikti...Babuktuyu anlıyorum fakat Ozsan nin taşınması biraz mantıksız geldi bana....
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (6 yıl önce)
    BAKIRCILAR ÇARŞISI NEY YAPILDI Kİ !
    0
    0
    Yanıtla
  • Efkan 44 (6 yıl önce)
    Sanayi sitelerinin kışlaya taşınması kadar sanayi sitelerinin eski yerleri nasıl değerlendirilecek merak ediyorum.bu yerler birileri için rant kapısı mi olacak yoksa bütün halkın kullanabileceği özel mekanlar mı olacak.soru 2 Çakmak Kışlası ve Altay Kışlasını alınca buradaki birlikleri nereye tasiyacaksiniz yoksa Malatya'da kalan tek bölge olan 2.orduyu Malatya'dan gondermek için yapılan bir düzen mi bu yöneticiler Malatya için bugüne kadar Malatya yi sınıf anlatacak bir tane eserleri oldumu yani Malatya emsal şehirlerin gerisinde bırakmaktan ve kendi çıkarlarını geliştirmekte başka bu şehire ne yaptı .
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    özsan ve eski sanayi siteleri organize tarafına taşınmalı. eski yerlerine de bol yeşil alanlı, site güvenlikli konutlar yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • barıs (6 yıl önce)
    bak bak bak kılıfıda hazır..:) kücük işletmeleri daha büyük üretim yapacak yerlere taşımak..malatya da üretim yapa yapa bi hal olmuş zaten halihazırdaki sanayi sitelerindeki esnaf adam gibi iş yapamıyo zaten..amaç ne biliyosumusunuz siyesiler sizlere seslemniyorum özellikle Malatya AKP içindeki bazı doymazlar..yeter malatya yı nufusunuza gectiniz..simdi de sehrin önemli merkezlerinde bulunan degeri paha biçilmez sanayi sitelerine gözünüzü diktiniz..kılıfıda hazır zaten..hayırlı olsun sizlere demekten baska care yok
    0
    0
    Yanıtla