SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sanayi Ürününe Dönüşmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, kayısı ürününü şekillendirip, küçük ambalajlar şeklinde satılmasının daha gelir getirici olacağını belirtti.

Bir kayısı firmasının açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, dünya kuru kayısı ihracatının yüzde 80'nine sahip olan Malatya'nın pazarlama ve ambalajlama şekillerindeki değişiklikler ile farklı ürünlerin oluşturulmasının gerektiğini söyledi.

Vali Daşöz, "Malatya’da kayısı kurutulmuş olarak satılıyor. Biz zaten dünya kuru kayısısının yüzde 80'i derken bunu ifade ediyoruz. Kayısı sadece kuru olarak değil, hammadde olarak görüp başka bir şekle getirmek lazım. Ürün çoğaltmak ürünü şekillendirip, başka hale getirmeliyiz. Eğer biz ürünlerimizin satış şekillerini değiştirirsek, modern ambalajlama, modern pazarlama yaparsak kayısıdan bir yıldan elde edeceğimiz gelir artacaktır. Elektronik çağda ürünlerimizi her yere pazarlayabilirsiniz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç ise kayısının tarım ürününden çıkıp sanayi ürününe dönüşmesi gerektiğini belirterek, "Bu seneki kayısıdan elde edilen girdimiz 220 milyon dolar civarında. Tarım ürünü sanayi ürününe dönüşür ve kayısıda daha değişik ürünlere yönelirsek biz bu oranı 800 milyon dolara çıkarabiliriz. Malatya daha kalkınmış bir kent olur. Bizde bu noktada sanayicilerimizin her türlü sorunlarına çözüm bulma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Yeni sanayi ürünü oluşturmak için el birliğiyle çalışmalı ve Malatya kayısısını dünyanın her yerinde sanayi ürünü haline getirerek satmak en büyük amacımız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız