SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanayide Sahte Aspirin İmalatı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da jandarma ekiplerince hayvan ilaçları üretimi için ruhsatlandırılmış olan ve kene ile birlikte hayvansal ilaçların üretildiği işyerinde üretim yeri Kıbrıs/Lefkoşa olarak görünen yüz binlerce adet sahte İngiliz Aspirini ele geçirildi.

Yeşilyurt İlçe Jandarma ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şubesi'nden ekipleri de yanına alarak Özsan Sanayi Sitesi 20. Bloktaki, Tarım ve Köyişleri bakanlığınca hayvansal ilaç üretimi için ruhsatlandırılan işyerine baskın yaptı. Bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan Önder A.'ya ait işyerinde hayvansal ilaç ham maddeleri ile birlikte ambalajlanan küçük kutuların üzerinde üretim yeri Kıbrıs/ Lefkoşa olarak görünen halk arasında İngiliz Aspirini olarak bilinen Aspapirine adlı ilaçtan yüz binlerce adet ele geçirildi.

Yurt dışından getirildiği iddia edilen aspirinlerin hayvansal ilaçlarla aynı ortamda ve tezgahta ambalajlandığı ve eczanelere pazarlanma aşamasına hazır hale getirildiği belirtildi. Her birine 100 adet aspirinin koyulduğu küçük kutuların üzerine üretim yeri Kıbrıs / Lefkoşa, fiyat kupüründe ise 1.25 YTL ifadesi yer alıyor.

Jandarma ekipleri işletmede aspirinlerin 200 bin adetini kutulu halde eczanelere verilmek üzere hazır halde ele geçirirken, yaklaşık 1 ton dolayındakini ise kutulanmamış bidonların içerisinde ele geçirdi.

İşletmede kene gibi parazitlere karşı kullanılmak üzere üretimi yapıldığı belirtilen insan sağlığı için çok tehlikeli olan ilaçların yanında hayvansal ilaçların üretimini yapıldığı kaydedildi.

İşletmede çalışan bir kişi aspirinlerin eczanelere verildiğini söyledi.

Sağlık Müdürlüğü ekibinden yer alan Dr. Yahya Özden, hayvansal ilaçlar için ruhsatlı olan işyerinde insan sağlığı için kullanılan ilaç üretim ve ambalajının yapılamayacağını belirterek, işletmede aspirinlerin ambalajlandığını gördüklerini söyledi.

Olay yerine gelen İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger, yapılan operasyon hakkında bilgiler alarak tesiste incelemelerde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız