SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanayilerimiz Malatya'nın Bel Direği"

0
Güncellendi - 2016-08-25 04:24:01
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Çalışmalarımızda istişareye büyük önem veriyoruz. Belirli periyotlarla hemşerilerimizle esnaflarımızla, kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum temsilcilerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Sanayilerimiz Malatya’nın bel direği. Küçük esnaflarımız açısından gerçekten önemli bir nokta” dedi.

Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Mehmet Çınar, Muammer Zafer, Meltem Kavuk, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ve Birim Müdürleri ile Yeni Sanayi esnaflarıyla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, daha sonra dükkânları gezerek esnaflarla selamlaştı.

Malatya İmalat Demir ve Tamir Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Cevdet Özyalın konuşmasında, “Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanımız bu toplantıları sürekli yapmak istiyor sürekli bizimle istişare halinde bu toplantıyı da biraz geciktirdiğimiz için sitem ettiğini söylemek zorundayım. Amacımız sayın başkanızın desteği ile buradaki sorunlarımızı çözmek. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum, her konuda bize yardımcı oluyorlar” dedi.

BAŞKAN POLAT, “BİRLİK VE BERABERLİĞİN KARŞISINDA HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Çok zor günlerden geçiyoruz. 15 Temmuz Milli Direnişini yaşadık. Orda millet olarak bir destan yazdık. Ama sadece 15 Temmuz değil, Gezi ayaklanması ardından 17-25 darbe girişimi ardından 7-8 Ekim Kobani saldırıları ve en son olarak da kendisi asker olmayan, dış güçlerin uşağı olan, içimizdeymiş gibi görünen hainlerin darbe teşebbüsleri en son noktaydı. Ve hemen ardından IŞID, PKK, FETO el ele vererek ülkemizde saldırılar başlattılar. Bugün ordumuz sınır dışı operasyona başladı. Rabbimin yardımı ve sizlerin desteği ile birçok oyun bozuldu ve biz bu birlik beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece de kimsenin bize zarar vermeye gücü yetmeyecek. Önce çok güçlü bir liderin varlığı, güçlü bir siyasi ortamın varlığı ve bu siyasi güce karşı da milletin desteği. Bunlar birleşince bunun karşısında kimse duramaz” dedi.

BAŞKAN POLAT, “BÜYÜK BİR GÜÇ OLARAK ÇEVRESİNE ADALET DAĞITAN GÜÇ OLARAK ÜLKEMİZ YOLUNA DEVAM EDECEK”

Başkan Polat, “Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Çok büyük bir tarihi geçmişe sahibiz. Fakat 20. Yüzyıldaki gelinen süreçte yaşadığımız yenilgi sonucu bir müddet bizim ruh halimiz bize unutturuldu. Ama tekrar büyük bir güç olarak çevresine adalet dağıtan güç olarak inşallah bizler yolumuza devam edeceğiz. Bugün üç milyon Suriyeliyi ağırlamak, misafir etmek dünyanın hiçbir ülkesinde olacak bir şey değil. Avrupa, değil üç milyon 100 bin mülteci için perişan olmuş durumda ne yapacağını şaşırıyor. Tabi 15 Temmuz darbe girişiminin hedefi Türkiye’nin Suriye gibi olmasıdır. Ama şu açık Suriye’nin gideceği bir Türkiye var ama bizim gideceğimiz bir yer yok. Anneler kucaklarındaki çocuklarıyla nereye gidecek? Biz bu toprakların kalıcı unsurlarıyız ve biz bu topraklarda kalacağız. Bu topraklarda da özgür bir şekilde de inşallah yaşayacağız. Biz bir olduğumuz müddetçe beraber olduğumuz müddetçe bize hiçbir gücün zarar vermesi sırtımızı yere getirmesi mümkün değil. Tabi çok yoğun bir gündemden geçiyoruz ama her zaman söylediğimiz bir şey var siyasi gündem devam ederken bizim işlerimizi de hakkıyla yapmamız gerekiyor. Nitekim 27 gün süren nöbetlerde hep şunu dedik. Gündüzleri işimizi hakkıyla yerine getireceğiz, akşamları da nöbette olacağız dedik. Yeşilyurt Belediyesi olarak da hiçbir işimizi aksatmadan çalışmalarımıza devam ettik, ama akşamları da nöbetimizi tuttuk. Bundan sonrada bu ülke için, bu vatan için, bu topraklar için, bu bayraklar için nöbet tutmamız gerekirse biz yine 365 gün nöbetimizi tutarız” dedi.

BAŞKAN POLAT, “ESNAFLARIN SIKINTILARINI ÇÖZMEK BİZİM ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ”

Burası Yeşilyurt Bölgesinde olduğu için burada sadece Yeşilyurtlular yok diyen Başkan Polat, “Sanayilerimizi sadece bir Yeşilyurt olarak düşünmememiz gerekiyor. Sanayide Akçadağlı hemşerilerimiz de var, Doğanşehirli hemşerilerimiz de var, Kaleli hemşerilerimiz de var, Pütürgeli de var, Hekimhanlı da var, Battalgazi de var, Yeşilyurt’ta var. Bütün Malatya var” şeklinde konuştu.

Başkan Polat, “Sanayilerimiz Malatya’nın bel direği. Küçük esnaflarımız açısından gerçekten önemli bir nokta. Sanayi esnafımızın da ciddi sıkıntıları var. Belediye olarak buradaki esnaf kardeşlerimizin işlerini nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl güzelleştirebiliriz, bizim üzerimize düşen görev ne? Bu konuda başladığımız günden beri seçim atmosferinde de sanayideki kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bundan sonrasında da sağ olsunlar burada kahvaltı vermiştiniz, aşure dağıttık. Biz biriz, beraberiz ve hizmet için geldik, bu millete hizmet için varız. Sorunlarımızı da, sıkıntılarımızı da inşallah başkanımızla ve sizlerle konuşacağız. Birebir de konuşacağız, dernek olarak da konuşacağız inşallah. Bizim üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz. Tekrardan başkanım Özyalın’a teşekkür ediyorum, sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

Pano01mm

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    1) Esnafların sıkıntısı ruhsatsız Malatya Park Avm hadi kapatdır :) sıkıntıları dinliyon madem .samimi ol samimi. Basının seni yazması için akitif görünmek için boyundan büyük işlere kalkma 2) Ruhsat işlerindenki işi bilmez boş beleş müdürlerin 3) Ne yaptığını bilmeyen zabıtaların 4) zamanında fetöcülere verdiğin desteklerin 6) sen gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanısın Yeşilyurt çöp tenekelerine şekil verip durursun :) 7) fahri kayahandaki esnafların anası ağladı siftahsız iş yeri kapatıyorlar.zabıtalarını gönderiyon ruhsat almaları için sıkıştırıyon sen önce yolu düzelt şampiyon . ortalık toz duman cumhur başkanı geldiğinde nasıl hemen işleri hızlandırdın sana kalsa sen yapmadın ihaleyi alan geciktiriyor onlarda biz paramızı alamıyoruz diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (7 yıl önce)
    Esnaf kan agliyor yesilyurt beldiyesine ne kadar adiyamanli soktun neden malatyali almiyosun neden alinanlar sadece mesaleci.. simdi feto yarin meşale olacakkk
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    belediye başkanı haktan hukukdan bahsediyor acaba imar zabıta gibi kurumların haklı adaletli davrandığını sorguluyormu belediye güçlünün değil halkın yanında olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan guzel (7 yıl önce)
    Esnaf icin ne yapacan onu soyle siyaset yapmis esnafi uyutmus
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Bi sorun yokmu sizce ,gezecek olanTSO başkanı olmalıyken Belediye başkanı esnafları geziyor.Yazıklar olsun TSO başkanına .Helal olsun belediye başkanına
    0
    0
    Yanıtla