SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sancak ve Komuta Devirleri Başladı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki askeri birliklerde sancak ve komuta devir törenleri başladı. İlk olarak Battalgazi ilçesindeki 2. Ordu Lojistik Destek Komutanlığı'nda komuta devri yapıldı.

LOJİSTİK DESTEK KOMUTANI DEĞİŞTİ..
Tören, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından görevi devreden Toplu Albay Ömer Ürgenç ile, görevi teslim alan Topçu Kurmay Albay Ferhan Öcek’in özgeçmişlerinin okunmasıyla başlandı.

Törende daha sonra, 2. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanlığı Plan Harekat Şube Müdürlüğü görevinden Lojistik Destek komutanlığı’na atanan Topçu Kurmay Albay Ferhan Öcek, Ege Ordu Komutanlığı emrine atanan Topçu Albay Ömer Ürgenç’e hizmetlerinden dolayı Komutanlık Forsu’nu verdi.

2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, görev devir teslim törenindeki konuşmasında, “ Toplu Albay Ömer Ürgenç, 2 yıl boyunca şerefle yürüttüğü Lojistik Destek komutanlığı görevini huzurlarınızda arkadaşına teslim etmiştir. Hoşgörülü ve kararlı bir kişiliğe sahip Albay Ömer Ürgenç, üstün meslek sevgisi, dürüstlüğü, göreve bağlılığı , fedakarlığı ile emrindeki personele görev süresince örnek olmuştur” dedi.

Tümgeneral Çakan, görevi teslim alan Topçu Kurmay Albay Ferhan Öcek’in de yakından tanıdığını, üstün vasıfları olduğunu ve seçkin bir komutanlığa atanmasının da bunun işareti olduğunu belirterek şunları söyledi:

“ Albay Ferhan Öcek şu anda teslim aldığı hizmet bayrağını, bulunduğu yerden daha ileriye ve yükseklere taşıyacağına,. geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Lojistik Destek Komutanlığı’nda Atatürkçü Düşünce Sistemini benimseyen ve ondan taviz vermeyen, disiplinli, üstün moral ve fizik güne sahip , çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazanmış , subay, astsubay, erbaş ve er yetiştirmeye devam edeceğine inancım tamdır” dedi.

Devir teslim törenine Vali Osman Derya Kadıoğlu, Battalgazi İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ile askeri ve mülki erkan katıldı.

DİĞER TÖRENLER..
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2. Ordu Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda da emir komuta ve sancak devir teslim töreni 13 Temmuz 2005 Çarşamba günü saat 16.00'da, 2.Ordu Muhabere Alay Komutanlığı'nda emir komuta ve sancak devir teslim töreni ise 14 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız