SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sandığa, Seçime Hile, Şaibe Karıştı Diyemediler"!.

0
Güncellendi - 2017-05-01 17:15:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Bizim dönemimize kadar bu ülkede yapılan çalışmalara baktığımız zaman yüzeysel bir takım pansuman tedbirler yapılıyordu. Ama biz AK Parti olarak köklü çözümlerden yana olduk” dedi.

Milletvekili Şahin, Malatya’daki temasları kapsamında İlçe ziyaretlerinde bulundu. AKP Hekimhan, Kuluncak ve Darende İlçe Teşkilatlarında partililerle buluşan Şahin, yoğun bir tempoda gerçekleştirilen bir referandumu geride bıraktıklarını ifade ederek, referandumun kritiğini yapmak ve istişarelerde bulunmak amacıyla ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldiklerini belirtti.

2019 yılında yerel, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını kaydeden Şahin, “Vatandaşlarımız bu referandum sonucuyla bize ne demek istedi, biz ne anladık? Bunu nasıl yorumlamamız lazım? 2019 yılı Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da ifade ettiler, 2019 yılı Kasım ayında da hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanımızı da yine aynı seçim günü oylamış olacağız. Bu süreci mutlaka iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekir” dedi.

16 Nisan’da gerçekleştirilen halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Şahin, “Referandumda biz, siyasi bir takım ideolojileri oylamadık, milletimizin geleceğini yeni baştan şekillendirmeye çalıştık. Bunu tek başına yapmamız imkan dahilinde değilken, mecliste yapmış olduğumuz bir çalışma neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de varılan konsensüs neticesinde meclisten geçirdik. Meclisten sonrada halkın beğenisine sunmaya çalıştık. 16 Nisan’da da milli iradeye göstermiş olduğumuz saygı neticesinde vatandaşımızın bu konudaki bize güvenoyu ve tercihini arzu ettik. Almış olduğumuz oylar yüzde 51,4, ‘hayır’ diyen kesimde yüzde 48,6 civarında. Arada 3 puanlık bir fark var” ifadelerini kullandı.

Şahin, muhalefetin halk oylamasına saygı duyması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Muhalefet her şeye karşı oldukları gibi referanduma da karşılardı. Yetmedi, tekrar iç hukuku tüketmek adına başta Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ettiler. Danıştay’a ve Anayasa Mahkemesi’ne başvurdular. Şuanda iç hukuk tüketerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidecekler. Avrupa kapılarına gidip adalet aramaya çalışacaklar ama burada herhangi bir adaletsizlik yok. Şuanda baktığımız zaman karşı çıktıları şey; sandığa atılan seçmenimizin oylarının konulmuş olduğu zarflarda, başta sandık başkanı olmak üzere onun asli görevleri içerisinde mühürlerden bir tanesinin eksik olmasıydı. Çok değişik dedikodular var. Bunun da normalde bir senaryonun parçası olduğunu ifade ediyorlardı. Biz bunları takıntı yapmıyoruz. ‘Sandığa, seçime hile karıştı, şaibe karıştı’ diyemediler. Uygulamaya zerre kadar itirazları yok ama ne olmuş yine sandık yönetim kurulunun zafiyetinden, unutkanlığından, sandık başkanlığının yapmış olduğu bir eksiklikten dolayı vatandaşımızın tercihinin değişmeyeceğini zaten biliyorlar. Biz vatandaşımızın tercihinin ne olduğuna bakıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu, Danıştay ve Anaya Mahkemesi de bu konuda nihai kararını verdi. Şuanda almış olduğumuz yüzde 50 artı 1 oyda olsa demokrasilerde bu 1 kişinin bu ülkenin kaderini belirleyecek bir nitelikte oyun olduğunu ifade eder ama biz şuanda yaklaşık 1,5 milyona yakın bir oy fazlamız var, buna saygı duyuyoruz. Muhalefetinde saygı duymasını şahsen ümit ediyorum. Ama maalesef bugüne kadar o olgunluğu göstermediler. Biz artık bundan sonra önümüze bakacağız.”

Milletvekili Şahin, AKP’nin herkesin partisi olduğunu ifade ederek, “Bizim dönemimize kadar bu ülkede yapılan çalışmalara baktığımız zaman yüzeysel bir takım pansuman tedbirleri yapılıyordu. Ama biz AK Parti olarak köklü çözümlerden yana olduk. Pansuman tediplerle vatandaşımızın gönlünü fethetmeye çalışmadık. Yol mu gerekiyor, aslanlar gibi yollarımızı yaptık. Hastane mi gerekiyor, hastanemizi yaptık. Gölet mi gerekiyor, göletlerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın bizden talepleri neyse onları yerine getirmeye çalıştık. İşte iktidar dediğinizin böyle olması lazım. Bizden önceki dönemlerde 10 yılda bir milletin seçmiş olduğu iktidarları alaşağı ediyorlardı. Bu ülkede Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararlardan daha fazla Milli Güvenlik Kurulu’nun almış olduğu kararlar eğer kabul görüyorsa, bu ülkede demokrasinin varlığından bahsetmek mümkün değildir. Bugün artık kuvvetler ayrılığı denilen bir denge var. Bu kuvvetler ayrılığı noktasında herkesin haddini ve yerini bileceği bir dönemi yaşıyoruz. Bundan vatandaşımız, milletimiz memnunsa, bu birlikteliğimizi daha da perçinlememiz lazım” şeklinde konuştu.

Önemli bir süreci geride bıraktıklarını dile getiren Şahin, “Bu süreci daha çok önemli kılan etkenlerin başında da yedi düvel diyebileceğimiz bir kesimle mücadele ettik” dedi.

Milletvekili Şahin, ilçelerdeki temasları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • cafer canbay (6 yıl önce)
    AKP Boş konuşan icratı olmayan tek milet vekili Meclis kürsüsünde kaç kere malatya ihtaclarını gündeme gerirmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Sayın Şahin referandumda hile ve şaibe YSK yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (6 yıl önce)
    Halkoylaması yapıldı yapılmasına bir taraftan new york gökdeleni ile kerpiç damın yarışı neredeyse sonuç berabere kaldı ,Rahmetli süleyman Demirel'in söylediği gibi Türkiyenin sorunu iki yakanın bir araya gelmesi sorunudur derdi eski Cumhurbaşkanımız ne zaman bir araya tam gelirsek Türkiyeyi kimse durduramaz dünyanın yıldızı oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (6 yıl önce)
    Yeni Türkiye Yeni Yüzler sıkıldık böyle tekrar demeçlerinden yeni şeyler söyleyenler partiye ve memlekete faydalı olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn muzaffer bey galiba sizde algı problemi mi var Allah aşkına adamın söylediklerinde hangi tekrar var. Ya takip etmiyorsun ya da hasetlik mi var , ilk kez yapılan referandum hakkında değerlendirmelerde bulunmuş demeç tekrarından bahsediyosunuz , çelişki içerisinde yuvarlanıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin bey muzaffere beye cevap verirken tıpkı kendinzi tanımlamışsınız. Doğru tekrar yok 2.3.4.6.....15 baskı konuşmalar var. Sen hangi şehirdesin yada Mustafa Şahinin basın danışmanı sen misin eğer sen sen metinler sende vardır Allah aşkına son bir yılı bir tekrar oku nasıl tekrar yaptığını o zaman anlarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • melih (6 yıl önce)
    Görende başbakan sanır!! Malatya da hala hastane açığı varmı? Hemde 300 ben nüfuslu battalgazi de ! Peki okul derslik açığı varmı? Merkezde ikili öğretim yapmayan okul var mı? İşsizlik yüzde kaç? Kayısı için bugüne kadar ne yaptın? 15 senedir hala okul hastane yapacağız diye milleti oyalayın? Partinin vekilleri!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Ya arkadaş bu zat hangi ülkede yaşıyor yada bu adam ne yiyip içiyor bilen varsa söylesin bizde alalım Dünya toz pembe olsun. Malatya AKP Milletvekili sayın Mustafa Şahin Türk seçmeni ile dalga geçiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    İki buçuk milyon mühürsüz oylar nereden geldi? Bir açıklayabilseniz.Bir oyla seçim iptal ettirdiniz 2.5 milyon sahte oyla seçim kazanmış sayıyorsunuz.Bu kadar devlet imkanını kullanmanıza rağmen kazanamadınız.Halk size gereken cevabı verdi tabi işinize gelir anlayabilirseniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalıları (6 yıl önce)
    Ağzınıza yüreğinize sağlık sayın; Şahin gibi vekilimiz , çok güzel özetlemişsiniz ancak bukadar net ifade edilebilir, bir de seçim öncesi hassasiyetinizden çok hemen seçim sonrası bu yaptığınız teşekkür ziyaretleri çok daha anlamlı bu inceliğinizden dolayı da hassaten şahsınıza teşekkürler, Allah siz ve sizin gibi ince düşünenlerden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Araştırma hastanesinin otoparkını kim almış ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen biliyor gibi konuşuyosun söyle bakalım kim almış
    0
    0
    Yanıtla