SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sandık Başına Gitmeyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, seçimde sandık başına giden engellilerin okullarda gerekli düzenlemelerin olmaması nedeniyle zorluklar yaşandığını ifade ederek, "Düzenleme yapılmazsa sandık başına gitmeyiz" dedi.

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin ile AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesini ziyaret ederek, burada şube başkanı Ali Haydar Koyun ile ve dernek üyeleri ile görüştüler.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Valimiz ve Belediye başkanımızı ziyaret ederek, güzel çalışmalar için sözler aldık. Malatya'da engellilerin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyoruz. Engellilerin, Malatya'da sesi daha yüksek çıkmaya başladı" dedi.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'de, herkesin engelli olma ihtimali bulunduğunu belirterek, "İnsanların engelli olması elinde olmayan bir şey. Engelliler ile ilgili olarak diğer hükümetler döneminde cüret edilip de yapılması gereken iyileştirmeler bizim dönemimizde yapıldı" diye konuştu.

Milletvekili Koca'da "Engelliler ile ilgili olarak AK Parti döneminde çok ciddi gelişmelere şahit olduk. Yeterli mi değil. Daha da güzel şeylerin yapılması gerekiyor" dedi.

Çalık'ta "Sivil toplum kuruluşları demokrasinin gereğidir. Hükümetimizce engellilere yönelik yapılan düzenlemeler kapsamında, özürlülerimizin istihdam edilmesi için işverenlere yüzde 3 kota getirildi ve sigorta primlerini devlet karşıladı. Yüzde 3'ün üzerinde özürlü çalıştıranların ise yüzde 50 oranındaki primlerini devle karşılıyor. Evde bakım ücretleri ve özürlü maaşları çok ciddi manada iyileştirildi. Özürlü maaşları 618 TL ile 920 TL'dir" dedi.

Milletvekili Mehmet Şahin, Sakatlar Derneği'nin Malatya'da aktif derneklerden birisi olduğunu belirterek, 2010 yılında 8 bin özürlünün istihdam edildiğini, 2011 yılında ise bunun 11 bin olarak hedeflendiğini kaydetti. Şahin, özürlü haklarının anayasal güvence altına da alındığını söyledi.

Engellilerin seçimlerde oy kullanırken bur çok zorluklar yaşadığını hatırlatan koyun, "Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde, biz engelliler en demokratik hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ben bağımsız olarak gidip oyumu kullanmak istiyorum. bir önceki seçimde rampa yüzde 90'dı. Yasalarımız var, ancak uygulamada sıkıntılarımız var. Düzenleme yapılmazsa, ben bile riske girerek sandık başına gidemem. Engellerin rahat oy kullanması için düzenleme yapılmalı" diye konuştu.

Çalık ise, konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiğini ve bu konuda başbakanın gerekli talimatları verdiğini söyleyerek, "Bu konuda bir düzenleme yapılması için çalışmalar başlatıldı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız