SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sandık Başında Gerginlik

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Pazar sabah 07.00’de başlayan referandum genel olarak sakin geçerken, Dilek’teki bir sandıkta “Evet” ve “Hayır”cı gruplar arasında çıkan kavgaya, Jandarma biber gazı kullanarak müdahale etti.

GERGİNLİK..
Merkeze bağlı Dilek beldesi Yukarı Gölpınar İlköğretim Okulu’nda 632 seçmenin oy kullandığı 2 sandıktaki oylama sırasında, "Evet" ve "Hayır"cı seçmenler arasında tartışma çıktı. Oy kullanma kabinine giren bir kadın seçmenin yanına kocası ve çocuklarının da girmesine, bazı seçmenler itiraz ettiler. İtirazlara rağmen oy kabininden çıkmayan koca ve çocukların da karşılık vermeleri üzerine, gerginlik bir anda yayıldı, çevredeki seçmen ve mahalleliler de karıştılar. Taraflar birbirine girerken, araya giren jandarmaların yatıştırma çabası sonuç vermedi. Bunun üzerine jandarma kalabalığın üzerine biber gazı sıkarak tarafları ayırdı. Gerginliğin ardından, jandarmadan özel bir müdahale birimi bu bölgede önlem aldı. (Fotoğraflar Dilek'ten)

MÜHÜRSÜZ PUSULA..
İlyas Mahallesi seçmenlerinin oy kullandığı Kubilay Lisesi’ndeki 2124 ve 2125 no.lu sandık seçmenleri için bulundurulan oy pusulalarının bazılarında “zorunlu” olan sandık kurulu mühürünün bulunmadığı fark edilince, bu oyların geçerli olup olmayacağı tartışmaları yaşandı. Bu durumun fark edilmesine kadar sandıklardan birinde 100 civarında, diğerinde 10 civarında seçmenin oy kullanmış olduğu belirlenirken, kurul üyelerinin bir kısmı mühürsüz oyların geçersiz sayılması gerektiğini, bir kısmı da aksini savundular. Tartışmalardan sonuç çıkmayınca, konunun İlçe Seçim Kurulu’na intikal ettirildiği, buranın talimatına göre oyların geçerli sayılıp sayılmayacağının belli olacağı bildirildi. Bu arada, mühürsüz pusulaların fark edilmesinden sonraki aşamada diğer pusulaların mühürlendiği ve daha sonra oy kullanan seçmelere verilen pusulalarda bir sorun olmadığı belirtildi.

KONAK’TA…
Bu arada, 2009 seçimleri öncesinde belediyelik olan ve belediye yönetiminin hatası nedeniyle bu hakkını yitirdiği için, bu durum düzeltilinceye kadar yapılacak oylamalarda oy kullanmama kararı alan Konak (Banazı)’da ise, bu kez seçmenin sandık başına gittiği öğrenildi. 3 bin 762 seçmenin bulunduğu Konak’taki 7 sandıkta, seçmenlerin yarıdan fazlasının oy kullandığı öğrenilirken, seçmenin sandık başına gitme nedenleri olarak “Milletvekilleri belediye sözü verdi” veya “BDP’nin boykot kararı doğrultusunda hareket etmiş olmamak için sandık başına gittiler” yorumları yapıldı.

Diğer yandan AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Konak Mahallesi'ne gelerek, oy kullanma işlemi hakkında bilgiler aldı. İncelemeleri sonrası basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Şahin, "Konak daha önce belediye iken şuanda mesafeden dolayı Malatya Belediyesine bağlandı ve mahalle oldu. Süreç içerisinde bir takım sıkıntılar yaşandı. Yerel seçimlerde muhtarlık seçimlerinde mahalleli vatandaşlarımız oy kullanmadılar ama bugün hamdolsun millet iradesinin sandığa yansıması noktasında herkes hür bir şekilde iradelerini ortaya koyuyorlar. Bütün sandıklarımız açık, huzur ve güven ortamı içerisinde herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Konak'ta hiç kimse ne evet ne de hayır için bir kampanya başlatmadı. Herkes kendi hür idaresiyle sandığa geldi. Sandıkta çıkan ne olursa olsun bizim için en değerli sonuç, vatandaşlarımızın oy kullanmasıdır" dedi

İKİ GÖZALTI..
Öte yandan Malatya'da iki zanlı aranmaları nedeniyle oy kullanırken gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Darende ilçesi Darende Lisesinde oy kullanmaya gelen M.S (43) isimli zanlı, sandık görevlilerinin durumundan şüphelenip polise bildirmesi üzerine oy kullanılan okulda gözaltına alındı.

Bu arada, Malatya Merkez Kaynarca Mahallesi 23 Nisan İlköğretim Okulu'na gelen bir şahıs da, bir suçtan aranması nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLLERİ SANDIKLARI DOLAŞTI..
Malatya'da oylarını kullanan AKP milletvekilleri, daha sonra sandıkları gezerek vatandaşlarla görüştüler, aksaklıklar konusunda şikayetleri dinlediler. Bu arada, Pazar sabahı oyunu İstanbul'da kullanan CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, öğle saatlerinde uçakla Malatya'ya geldi ve sandıkları gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız