SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sanığa Ceza Verilmemeli"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir kişinin ölümü, dört kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan ve 8 yıl 4 ay hapse mahkum edilen Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un cezasını Yargıtay bozdu. Yargıtay kararında, olayı "meşru savunma" sayarak, ceza verilmemesi gerektiğine hükmetti. 
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde pasaj içinde 1 kişinin ölümü ve 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan patlamanın olduğu 9 Kasım 2005 tarihinde, Van'dan eşi ve 3 çocuğu ile birlikte otomobille ilçeye dönerken önünü kesip araca saldıran kalabalığa karşı ateş açarak Ali Yılmaz adlı kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen Uzman Çavuş Tanju Çavuş, önce Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, ardından da güvenlik sebebiyle dava Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.
 
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Mayıs 2009'daki karar duruşmasında "adam öldürmek" suçundan müebbet hapse mahkum ettiği zanlının cezasını, tahrik indirimi ve diğer indirimlerle birlikte toplam 8 yıl 4 ay hapse çevirmişti. "4 kişiyi yaralama" suçundan ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti.
 
Uzman Çavuş Tanju Çavuş tarafından temyiz edilen karar için Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.
 
Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin kararında, "Sanığın, kendisinin ve yanında bulunan eşi ve 3 çocuğunun vücut bütünlüğüne yönelmiş, gerçekleşen haksız bir saldırıyı meşru savunma koşulları içinde, ancak içine düştüğü heyecan, korku ve telaş nedeniyle meşru savunma sınırını aşarak maktulü öldürdüğü anlaşıldığı halde, ceza verilmesine yer olmadığına" karar vererek 8 yıl 4 ay hapis cezasını bozdu.
 
Yargıtay kararına göre, yapılacak duruşmada, Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un "meşru savunma"dan dolayı beraat etmesi bekleniyor.Bu arada, Isparta Eğirdir'de, bir müteahhidi öldürmek suçundan yargılanan Uzman Çavuş Tanju Çavuş'a Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 yıl hapis cezası verildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız