SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanık Avukatlarının Merakı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Zirve Yayınevi'ni basan ve 3 kişiyi öldüren zanlıların avukatları, müvekkillerinin olay öncesi uyuşturucu hap kullanmış olabilecekleri ihtimali üzerine uzmanlardan görüş aldı.

Prof. Dr. Nevzat Tahran, "Eylemde sanıkların bir şekilde kişiliğine uymayan anormal davranışlar gösterdiğini söylediler" dedi.

NP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı telefonla arayan sanık avukatları, müvekkillerinin saldırıda başkaları tarafından kullanılmış olma ihtimalinin bulunduğunu ve müvekkillerinin olay öncesi uyuşturucu madde kullanmış olabileceklerini belirtti.

Psikiyatrisi Nevzat Tarhan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Olayın nasıl olduğuyla ilgili olarak avukatlar benden mütalaa istedi. Eylemde sanıkların bir şekilde kişiliğine uymayan anormal davranışlar gösterdiğini söylediler. Olaydan önce kendisinin yüksek duygular hissettiği bilgisini verdiler. "Bu kişiye ilaç verilmiş olabilir mi, uyarıcı madde verilmiş olabilir mi?" dediler. Bunun bilimsel olarak mümkün olduğunu, ancak yazılı rapor veremeyeceğimi söyledim" dedi.

Görüşlerinin avukatlar tarafından kayda değer bulunduğunu ifade eden Tarhan, "Anlattıklarımın bilirkişi raporunda referans olarak gösterilmesini istemişler. Uyarıcı ilaçlar cesaret hapları var. Kişi hapı alınca orantısız davranışlara yol açıyor. Bu tarihte Hasan Sabbah döneminde intihar komandolarına suikast timlerine kadar uzanıyor. Suç eğilimli kişilerde kullanılan bir yöntem, adli değerlendirmelerde sanıkların kanı alınır, toksit taramadan geçirilir. Kan alıp toksit taramayla suç işlemeye yönelten bir kimyasal var mı onu incelemek gerekir. Kanda bir hafta içinde saç telinden de altı ay içinde tespit ediliyor" diye konuştu.

Sanık avukatlarının, sanıklardan Emre Günaydın'ın saldırı sırasında yoğun duygular içinde olduğunu anlattığını söyleyen Nevzat Tarhan, "O kişinin yüksek milliyetçilik duyguları olduğu ve öfkesini kontrol edemeyen bir kişi olarak aktarıldı. Avukatlar sanığın anlattıklarının kendisinin kullanıldığını ve yönlendirildiğine dair bir izlenim olduğunu gösteriyor diye mahkemeye iletmişler. Sanığın durumuyla ilgili olarak genel açıdan bakarak özel yorum yapmak çok doğru değil, o kişiyi yakından gözlemek ruhsal durumunu muayene etmek gerekir" şeklinde konuştu.

ARŞİV FOTO: Zirve Yayınevi'ndeki katliamdan sonra pencereden atlayarak kaçmaya çalışan kilit zanlı Emre G., yaralı olarak yakalanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız