SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanıktan Son Savunma!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gittiği bir kına gecesinde tabancayla ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Begüm Kartal davasında katil sanığı esas hakkındaki savunmasında, cinayeti kendisinin işlemediği, vicdanen rahat olduğu iddiasında bulundu.

Malatya'nın Battalgazi İlçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın öldürülmesi olayıyla ilgili 1'i tutuklu toplam 3 sanığın yargılanmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar aşamasına gelindi.

Mahkemedeki duruşmaya, katil sanığı Osman U. (21) ile diğer sanıklar Yaşar U. (40) ve Mehmet D. (20) ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son savunmasını bildiren sanığın avukatı Bayram Özcan, Osman U.'nun cinayeti işlediğine dair yeterli delil olmadığını, somut mahkumiyet için yeterli her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediğini, düğündekilerden herhangi birinin "her nasılsa" ateş ederken ölüm olayının meydana geldiğini öne sürerek, müvekkilinin suçun faili olmadığı iddiasını dile getirdi.

Mahkeme katil zanlısı Osman U.'nun tutukluluk haline karar vererek duruşmayı 23 Kasım 2006 tarihine erteledi.

Davanın 13 Eylül'de yapılan duruşmasında görüş bildiren Cumhuriyet Savcısı, "Olayda sanık Osman U.'nun olası kasıt ateş ettiği ve maktülü öldürdüğü konusunda şüphe yoktur. Yine sanık Yaşar'ın suç delillerini sakladığı sabittir. Olaya Mehmet D.'nin herhangi bir şekilde katıldığı hususunda delil olmadığı gibi, Osman'ın kendisine bir şahsı yanlışlıkla vurdum, öldü demesinden başka bir bilgisi olmadığı anlaşılmıştır" demiş, bu nedenle Mehmet D.'nin cezalandırılmasına yetecek delil olmadığı gerekçesiyle beraatine, sanık Osman U.'nun olası kasıt şekilde hareket etmek suretiyle düğün yerine doğru ateş etmek neticesiyle eylemine uyan TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasına, yine Yaşar U.'nun da TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması yönünde karar verilmesini istemişti. Savcının talebine göre Osman U.'nun 25 yıla kadar, delil karartmakla suçlanan amcası Yaşar U.'nun da 6 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Bu arada, duruşmayı izleyen Begüm Kartal'ın annesi Nazan Kartal, adliye binası önünde gelişmelere tepki gösterdi. Zaman zaman sinir krizleri geçiren acılı anne, katil zanlısına gerekli cezanın verilmesini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız